Stravičan udes na auto-putu

Dva pripadnika Vojske Srbije poginula su noćas u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na auto putu Beograd – Niš, nedaleko od aleksinačkog sela Draževac, kada je na njih naleteo šleper i usmrtio ih na licu mesta.

  • Vijesti
  • Srbija


Tragedija se desila oko 22.40 časova, na deonici između Aleksinca i Draževca, u traci auto puta kojom se ide ka Nišu.

Ono što se za sada zna jeste to da su u pitanju profesionalni vojnici, kako se nezvanično saznaje, pripadnici jedinice Vojne policije iz Niša.

Oni su se kolegama išli autoputem u dva džipa marke “puh”, ali su se u jednom trenutku zaustavili u zaustavnoj traci, sa upaljenim rotacionim svetlima, verovatno jer je vozač jednog terenca posumnjao na kvar.

Dvojica nastradalih su, pretpostavalja se, bili ispred vozila kada je na njih naleteo teretni kamion, beogradskih registarskih oznaka, koji se takođe kretao ka Nišu.

Kamion koji je pokosio dvojicu vojnika zaustavio se tek više od 50 metara od mesta nesreće.

Kako saznaje “Blic” na samom šleperu bilo je vidljivo oštećenje na desnoj strani kabine, kojom je i udario i usmrtio vojnike.

Kako je došlo do tragedije, da li vozač nije video vojnike pored vozila koja su navodno imala upaljena rotaciona svetla ili se strašna tragedija odigrala drugačije, znaće se po okončanju istražnih radnji.

Uviđaj na mestu nesreće obavljen je noćas, a osim predstavnika tužilaštva i saobraćajne policije na lice mesta izašli su i pripadnici vojne policije.

Tragedija je mogla biti znatno većih razmera jer je u džipovima u bilo još vojnika. Kako nezvanično saznajemo, dvojica nastradalih su bili iskusni profesionalni vojnici koji su se dugo bavili tim poslom.

(EuroBlic)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Čin Čin

07.09.2017 10:16

U slučaju kvara stati u zaustavnoj traci,obavezno staviti trokut min 100 metara iza vozila,svi da napuste vozilo i predju iza zaštitne ograde a vozač svo vreme da nosi fluroscentni prsluk naročito noću.Kamion je išao srednjom trakom jer nije udario vozila a upaljena rotacija mu je samo možda smetala i udarala u oci na većoj visini gdje se on nalazi a ova dvojica su sigurno bili sa lijeve strane svojih automobila kada ih je pregazio.

Ma bravo

komedija

07.09.2017 10:57

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.