Tinejdžer zaklao gradonačelnika

Brutalno ubistvo gradonačelnika belgijskog grada Mouscrona šokiralo je u ponedjeljak Belgiju, a britanski Daily Mail navodi kako je gradonačelnika Gadennea ubio 18-godišnji tinejdžer Nathan Duponcheel.

  • Vijesti
  • Svijet


Belgijski mediji objavili su, pozivajući se na tužilaštvo, kako je Alfred Gadenne (71), konzervativni gradonačelnik Mouscrona, industrijskog grada od 57.000 stanovnika koji se nalazi neposredno uz granicu s francuskim gradom Lilleom, pronađen mrtav na groblju u blizini njegove kuće, koju je svaku veče lično zaključavao.

Kako prenosi lokalni SudInfo, pozivajući se na neimenovane izvore, osumnjičeni za ubistvo sam se predao policiji. Kako piše DailyMail, riječ je o belgijskom tinejdžeru Nathanu Duponcheelu (18) koji je gradonačelnika ubio iz osvete.

DailyMail također navodi da je otac tinejdžera, Olivier Duponcheel, dugo vremena radio kao vatrogasac u belgijskom gradu Mouscrona, a otkaz je dobio 2015. godine, nakon čega je pao u depresiju koja je okončana samoubistvom.

List navodi da ubijeni gradonačelnik nije lično otpustio oca osumnjičenog, nego je u to vrijeme bio gradonačelnik Mouscrona, i starao se pored ostalog i za rad vatrogasne službe.

DailyMail također piše kako se tinejdžer nakon počinjenog ubistva sam predao policiji.

Svirepo ubistvo gradonačelnika šokiralo je belgijsku javnost.

“S užasom sam primio vijest o brutalnoj smrti Alfreda Gadennea”, naveo je premijer Charles Michel (liberal) na svom Twitter računu, izrazivši saučešće porodici i prijateljima. Među mnogima koji su izrazili saučešće je i Martine Aubry, bivši čelnik francuske Socijalističke stranke i gradonačelnik obližnjeg Lillea.

Philippe Courard, predsjednik parlamenta belgijskog frankofonog juga zemlje, napisao je na Twitteru: “Strašno. U kakvom to svijetu živimo?”.

(Vijesti/SB)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

ja

12.09.2017 15:00

Teroristicki akt!!!

Nije terorizam vec osveta kakva nije iskljucena i kod nas.Vrlo lako se moze dogoditi i kod nas ovakav skandal.

re/ja

12.09.2017 15:27

samo se kokajte ,daleko vam kuca moja bila.

Re

12.09.2017 20:16

Opicir Za Bezveznost

12.09.2017 15:39

O tome vam ja pricam.Jos jedan razlog da nasi gradonacelnici nabave bolja i bezbjednija auta i da pojacaju bezbijednost.Cuj,gradonacelni da sam ide od kuce na groblje,to nema nigdje.

Kad bi tako postupali kod nas ostali bi bez nacelnika i ministara..

Dijagnoza

12.09.2017 16:35

Sarajlija

12.09.2017 16:27

Nije teroristicki cin .

Ana

15.09.2017 11:13

to je samo reakcija na nepravdu

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.