Uhapšeno pet lica zbog pljačke

Pet osoba uhapšeno je u akciji „Market jedan“, čiji je cilj rasvetljavanje krivičnih dela protiv imovine, a koju je juče organizovala banjalučka policija.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Osumnjičeni su od 6. juna do 11. oktobra prošle godine na području Banjaluke počinili tri krađe, te ukrali automobil, a ukupna šteta procenjena je na oko 40.000 KM.
 
- Oni su 12. avgusta 2016. Godine, uz prethodni dogovor došli do marketa, iskoristili nepažnju vlasnika i ukrali automobil i novac u njemu, a zatim pokušali uništiti tragove. Vozilo je nađeno i vraćeno vlasniku – kazao je Novković, te napomenuo da su 7. i 11.oktobra 2016. iz istog vozila, koje je bilo parkirano, ukrali veću količinu novca.

Novković je napomenuo i da je većina osumnjičenih od ranije poznata policiji, ali da se ne mogu dovesti u vezu sa vlasnikom. Akcija je realizovana pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka

Naime, kako nezvanično saznajemo, u pitanju je vlasnik marketa „As“ i pazar iz ovog marketa u Banjaluci.

Stanje bezbednosti u Banjaluci zadovoljavajuće

- Kriminalitet je smanjen za 18,4 u odnosu na avgust prošle godine, a rasvetljenost krivičnih dela je blizu 80 odsto. Smanjen je broj krađa i saobraćajnih nesreća, ali je bilo više poginulih u saobraćaju u odnosu na uporedni period lani, a desilo se samo jedno razbojništvo. Nije bilo ubistava, a zabilježeno je pet samoubistava – pojasnio je Željko Spasojević, načelnik PU Banjaluka.

(Blic)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Re

14.09.2017 12:47

Lopov je ako ukradeš 50.000 Ako ukradeš milon i vise onda si političar

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.