Nikola Gruevski podnio ostavku

Glavni odbor najveće opozicione stranke u Makedoniji VMRO-DPMNE prihvatio je sinoć ostavku Nikole Gruevskog sa čelne pozicije i odlučio da za desetak dana bude održan vanredni kongres na kojem će biti izabran novi predsjednik.

  • Vijesti
  • Region


Generalni sekretar stranke Hristijan Mickovski rekao je da će kongres biti održan 22. i 23. decembra u Valandovu, te da će na njemu prisustvovati 544 delegata.

Gruevski je za lidera VMRO-DPMNE izabran na partijskom kongresu 2003. godine i na čelu stranke proveo je 14 godina, od kojih 11 kao premijer Makedonije.

Neposredni razlog što je Gruevski podnio ostavku je debakl stranke na lokalnim izborima.

Za sada nije poznato ko će naslijediti Gruevskog, a prema nezvaničnim informacijama, najozbiljniji kandidati su Mickovski, šef Poslaničkog kluba VMRO-DPMNE u Sobranju Ilija Dimovski, te bivši ministri spoljnih poslova Nikola Poposki i Antonio Milošoski.

Prema partijskom statutu, kandidat za predsjednika stranke može biti lice koji prikupi potpise 30 delegata koji učestvuju na kongresu.

Izvor: Srna

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

hmmmmm

11.12.2017 13:01

Ovako će ako Bog da i Mile skoncati

Bale Baki

11.12.2017 16:16

sledeci kongres ce kako izgleda drzati u zatvoru a precjedavace mu Hoyt Ji. Mile mozda navrati ko specijalni gost i otpjeva im stagod.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.