Blokirana imovina u slučaju Agrokor

Županijski sud u Zagrebu blokirao je imovinu svih osumnjičenih u slučaju Agrokor, koji se terete da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. godine nanijeli štetu od ukupno 1,6 milijardi kuna ili oko 212 miliona eura.

  • Vijesti
  • Region


Imovina im je blokirana prema prijedlogu vanredne uprave "Agrokora" na čelu sa Antom Ramljakom, prenose hrvatski mediji.
 
Ranije je blokirana imovina glavnog osumnjičenog - Ivice Todorića, a Ramljak je zatražio blokadu imovine za svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor, uključujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana.

Blokirana je imovina Todorićevih saradnika i direktora iz Agrokora Damira Kuštraka, LJerke Puljić, Tomislava Lučića, Ivana Crnjca, Piruške Canjuga, Mislava Galića, Hrvoja Balenta, Alojzija Pandžića, Marijana Alagušića i Ivice Sertića, Olivija Diskordije i Sanje Hrstić.

Navodi se da su im blokirani računi u bankama, da ne smiju opterećivati ili prodavati nekretnine, a centralnom klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da zamrzne trgovanje državnim obveznicama ili dionicama.

Ivica Todorić je u bjekstvu i nalazi se u Londonu.

(Srna)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Piksi

26.12.2017 23:21

Jesu li im bar osigurali primanja za hranu i račune?

ivica todoric

27.12.2017 02:51

treba prvo ispitati kakoje doso do toga bogastva akogaje steko radom i posteno trebaga coveku vratiti akogaje steko muljazom trebamu sve uzeti i vratiti sirotinji ali sumljam daje posteno steko kadaje odbijo davati reket ondasuga nagazili i moroje pobec u englesku ondagaje i papa izdo jer i njemunije dao njegov dijo kolaca

Nepismeni balkanac je u 2 poslije ponoci komentarisao Ivicu Todorica i Kolindu. Hahahahahaha Blago tebi.

Igor

27.12.2017 09:20

ivica todoric

27.12.2017 02:53

vodica donila vodica odnila sa vragom tikve sijo o glavumu pucale kako steceno tako rasteceno

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.