Zaplijenjen sat ljekara Kenedija?

Na graničnom prelazu Horgoš, iz Srbije prema Mađarskoj, nedavno je zaplijenjeno 13 satova među kojima je, kako se pretpostavlja, i sat ljekara nekadašnjeg američkog predsjednika Džona Kenedija, piše "Blic".

  • Vijesti
  • Region


Za džepni sat od 18-karatnog zlata marke "Patek Filip" iz 1921. godine srpski carinici pretpostavljaju da je pripadao Kenedijevom ljekaru, da potiče iz limitirane serije čuvenog proizvođača i sam po sebi ima izuzetno veliku kolekcionarsku vrijednost.

Prati ga priča da je Kenedijev ljekar pogledao baš u taj sat kako bi zabilježio tačno vrijeme smrti predsjednika SAD, što mu drastično podiže cijenu na tržištu.

Načelnik Odjeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina Srbije Ivan Ribić potvrdio je da je riječ o jednom od najpoznatijih satova na svijetu, uz napomenu da ne isključuje mogućnost da je pripadao nekoj poznatoj ličnosti kada se zna da su to satovi iz limitiranih serija.

"U ovom trenutku ne isključujemo mogućnost da je potekao iz nekog krivičnog dela, kao što je pljačka privatne kolekcije ili zalagaonice na Zapadu, što ćemo svakako proveravati", rekao je Ribić.

Ovaj sat su carinici zaplijenili tokom pretrage automobila "volvo V5" beogradskih registarskih oznaka kojim su tri državljanina putovala iz Minhena za Beograd.

Satovi "Patek Filip" prodaju se po cijeni od nekoliko hiljada do nekoliko miliona evra.

Izvor: Srna

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.