Ćutanje je zlato, jezik za zube

Ove četiri stvari se ne pričaju, nikad i nikom! Ne pričajte okolo i svima o svom dobročinstvu, nije to poenta dobrog djela.  Lijepo je da imate planove, da ste ushićeni i želite da svoju sreću sa svima podijelite, ali stari mudraci savjetuju da takve stvari, kao što su vaši planovi za budućnost ne treba nikome govoriti pa čak ni najbližima…

  • Magazin
  • Zanimljivosti


1. O planovima za budućnost treba da se ćuti dok ne postanu istina. Dosta naših ideja imaju slaba mjesta po kojima im se može nanijeti udarac i tako se mogu lako razrušiti. Zato čvrsto radite na njihovom ostvarenju i budite strpljivi dok se sve ne ostvari onako kako ste zamišljali. Strpljenje je jedna jako vrijedna osobina i čini se da je sve rjeđa u našem okruženju. 

2. Ne pričajte okolo i svima o svom dobročinstvu. Ako ste učinili neku dobru stvar nemojte ići okolo i svima govoriti kako ste vi bili dobri. Ne valja biti previše ponosan i hvalisav, što je jedan od većih grehova i zato pazite šta i kako pričate.3. Ono o čemu takođe ne trebalo da pričati jesu vaši porodični problemi i uopšte vaši lični problemi. Zapamtite - što manje govorite o svojim problemima u porodici, time će ona postatij ača i stabilnija!

 4. Ako i čujete neki trač ili ogovaranja ili ste pak svakodnevno u takvom okruženju koje voli da širi i razglaba o tračevima, vi to ne činite, ne budite isti kao drugi i neka se s vama to širenje zaustavi. Kaže se da čovjek koji dolazi kući i prepričava gluposti i tračeve koje je čuo tokom dana ni po čemu se ne razlikuje od čovjeka koji je ušao u kuću i nije skinuo cipele.

(Stil/webtribune.rs)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

tik tak

31.12.2017 03:48

Ćutnja je zlato time se govori vise ako predje preko devet zuba ode preko devet gora bolje sutit ako ne znas pametno govorit

Krtola

01.01.2018 19:16

Ja ne skidam cipele nikad

tik tak

02.01.2018 08:36

krtola pametansi ko tvoj naziv necudime da neskidas cipele kadasi uvjek u zemlji prtola i raste uzenlji netrebase izuvat.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.