Jezivi stihovi u hrvatskoj lektiri!

Neki učitelji četvrtih razreda osnovih škola u Hrvatskoj za lektiru su odabrali štivo neprimerenog sadržaja, a nadležno ministarstvo najavljuje reformu školskog programa, prenose danas hrvatski mediji.

  • Vijesti
  • Region


Učenici četvrtih razreda osnovnih škola u Hrvatskoj u svom programu imaju obradu duhovne ili religiozne poezije pa se tako na spisku lektire našla knjiga "Pusa od krampusa" Zvonimira Baloga.

Ta zbirka pjesama naglašava odnos čovjeka i Boga, a roditelje učenika je posebno zaintrigirala pjesma "Gospa Međugorska", te tvrde kako njeni stihovi nisu primjereni za tu starotnu dob, navodi portal 24.sata.hr.

Čitava zbirka, osim izrazito religijskog karaktera, odiše nacionalističkim nabojem.

"Hrvatski je narod najugroženiji, najnesretniji na planetu! Blajburg, Jazovka i druge pećine postaje su našeg križnog puta, dio hrvatske realnosti. U hercegovačkim, istarskim i ličkim jamama još se urlik vrti, leleče jeka očajnickog padanja. U carstvu bezumne podivljale smrti pod zastavom pobednika slavile su se laži i padanja", jedna je od strofa.

U sljedećoj strofi govori se o paranju dečjih utroba, kopanju očiju, sakaćenju genitalija, čupanju "hrvatskih jezika"...

Iz resornog Ministarstva su poručili da se navedeni naslov ne nalazi na popisu lektire u sklopu plana i programa Hrvatski jezik te da će se ovakve teme, s uvođenjem pilot-projekta reforme programa sistemski rješavati, piše Jutarnji list.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

Deni

02.01.2018 19:42

Pa ovima ni ,Srbi,nebeski narod,sto se tiče mitologije nije ni do koljena

krojseri su odavno izjapili,zao mi je sto iz svoje dece uzgajaju buduce krvoloke i koji ce znazi sve mrziti ,total pogresna politika

Re ,

02.01.2018 20:19

To je čista patologija mržnje. Sve što uradiše srbima pripisuju da su srbi njima radili. Monstrumi će uništiti djecu, koju žalim jer nemaju prilike da nešto drugo pročitaju. Knjige su popalili i uništili u akciji knjigocid.

LLL

03.01.2018 20:35

Svedska

02.01.2018 20:43

Srbi su amateri za ove.

Strasno

02.01.2018 21:34

Ovi bolesnici su umislili da sve ono sto su oni radili drugima da je to neko radi njima.

zato ih u evropi tesko,ili nikako ne prenose .

Re

02.01.2018 23:59

Nemaju djeci sta da kazu o vremenu sad

03.01.2018 01:05

Nista vise. Kao lijek za nesrecu, neimastinu i prezaduzenost nudi se djeci samosazaljenje.

Izraelac

03.01.2018 18:01

Samo nek to djeca citaju i uskoro ni nece biti hrvata jer ce svi poumirati i raseliti se... jos su i bankrotirali tako da od rvata nema nista osim da jos mogu pjevati te pjesmice i nestajati ...

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.