Upozorenje Kfora na moguće nemire

General Ljubiša Diković kaže da su mu u Kforu rekli da može doći do ugrožavanja bezbednosti u KZB i na KiM.

  • Vijesti
  • Srbija


General-potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske, istakao je da je aktueln bezbednosna situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti stabilna.

"Pripadnici Kopnene vojske izvršavaju redovne zadatke angažovanjem patrola, zaseda i osmatračnica", rekao je general-potpukovnik Simović.

Dobro sarađuju sa lokalnim stanovništvom. U kontaktu su i sa Kforom, realizuju zajedničke aktivnosti i patrole.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković istakao je važnost razmene informacija sa Kforom.

"Važno je naglasiti da su nam razmene informacija sa Kforom, kao subjektom obezbeđenja, odgovornim za mir u južnoj srpskoj pokrajini, svakodnevne i u petak sam razgovorao sa komandantom Kfora i došao do određenih informacija da u Kopnenoj zoni bezbednosti može doći do ugrožavanja bezbednosti, kao i na prostoru Kosova i Metohije. Srećom za sada je sve mirno i stabilno i siguran sam da su snage Kfora preduzele sve mere i da će tako ostati", rekao je general Diković.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ističe da će vojska sačuvati mir.

"Nema pomoći, nema investicija, nema razvoja ukoliko nemate sigurnost, stabilnost i mir. Pripadnici Vojske Srbije će čuvati i sačuvati mir kao što su ga čuvali i svih ovih godina", rekao je Vulin.

Na pitanje o mogućim ugrožavanjima bezbednosti na Kosovu i Metohiji tokom božićnih praznika, ministar Vulin je rekao da informacije koje dobiju od Kfora proveravaju i da se čini sve da se eventualno nasilje prepozna i spreči.

(RTS)

KOMENTARI10
POŠALJITE PORUKU

ha ha ha

08.01.2018 09:53

Po ovom clanku reko bi covjek da srbia ima milion vojnika na kosovu i da moze da ucini bilo sta iako dodje do bilo cega

Koo

08.01.2018 09:54

Opet Vuilin i ekipa na prmoviranju vojske Srbije za mir na Kosovu. Meni samo nije jasno gdje se Srpska vojska na Kosovu nalazi da bi mogli intervenirati. Od Vulina propagandiste i samozaljubljenog ministra obrane mi se polako povraca. Pa lik bi da ga se sve pita jer upravlja vojskom. Prosla su vremena vojske u unutrasnjim granicama ministre. Nemaju nikakve svrhe osim pomaganja u nevremenu, sve ostalo je suplja prica. Bez policije i sudstva ne pomaze ni vojska. O stabilnosti da i ne govorim.

Hahaha kako gde se nalazi srpska vojska na kosovu? Jes li u zivotu video gografsku kartu?

Tupasija

08.01.2018 10:28

58

08.01.2018 11:22

A sto neki samozvani pate od bolesti zvana srbi i smetaju im srbi toim niko nemoze pomoci niti im moze pomoci ni hodjin ni hadjin zapis imaju neizlecivu bolest zvana neznaju kosu i stosu treba dase odluce titoim dade naciju muslimani oni uzese bosnjaci doklece im i taj naziv trajat zivi bili pa videli

Nece od ove price biti nista a i ovaj neznalica vulin treba ici na spavanje on nije ni za sta Kosovo je davno poklonjeno a ono sto se pokljanja nema vise vracanja pitaj te poglavara

Realno

08.01.2018 12:29

Re 58

08.01.2018 13:22

Ovaj nepismeni zatupljeni k'o moj ,,, nezna jek doš'o il' poš'o i pravi je prototip SNSD birača.Šta ti boto smeta neko drugi,zabavi se o sebi i svom jadu,a druge pusti na miru.

Херцеговац

08.01.2018 13:30

Само су заборавили нападе на манастире! А министар у усташкој униформи!

Bake

08.01.2018 14:15

Ako je Dikovicu, Kosovo juzna srpska pokrajina,obidji srbe u pokrajini pitaj kako su.

Cica

09.01.2018 05:19

Ma zaboravite kosovo to je davno izgubljeno

Goran

09.01.2018 09:57

Koliko pametnjakovica na jednom mjestu!

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.