Albanski ekstremisti pripremali napade

Albanski ekstremisti planirali su tokom božićnih praznika napade na srpske hramove na Kosovu i Metohiji, a kao glavne mete bili su određeni manastiri Visoki Dečani i Pećka patrijaršija, pišu beogradske "Večernje novosti".

  • Vijesti
  • Srbija


Kako saznaje ovaj list, napad na pravoslavne svetinje bio je dio šireg plana izazivanja nasilja ne samo u južnoj pokrajini, nego i u pojasu uz administrativnu liniju koja Kosovo i Metohiju dijeli od ostatka Srbije.

Srpske službe bezbjednosti su na vrijeme došle do informacija o pripremama za napad, o čemu su odmah obavijestile Komandu Kfora u Prištini.

"Božićni napad na srpske manastire i vjernike pripreman je u krugovima albanskih ekstremista, čijim političkim ciljevima ne odgovaraju mir i stabilnost u regionu", rekao je za "Večernje novosti" sagovornik iz vrha bezbjednosnih struktura.

Plan napada motivisan je nestabilnim unutrašnjim prilikama na Kosovu i Metohiji, posebno u svjetlu početka rada Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Prema saznanjima lista, oni koji su planirali napade nezadovoljni su odlukom prištinskom suda koji je osudio vođu pokreta "Samoopredeljenje" Aljbina Kurtija i grupu njegovih sljedbenika zbog izazivanja nereda u kosovskom parlamentu.

Riječ je o licima ekstremnih stavova, od kojih mnogi imaju ratno iskustvo, ali i kriminalne dosijee.

(Večernje novosti)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Karadoz

08.01.2018 11:52

Opet suplja iz kancalarije Vucica

Svakog optuzuje a on ucini najgore.

re Karadoz

08.01.2018 16:25

Indijanac No1

08.01.2018 12:59

Može li proći jedan dan bez "atentata i napada" na srBBBsku nejač? Totalno ludilo! Apsolutno svi mediji rade na ispiranju mozgova zatupljenom narodu. Stvarate naciju retardiranih majmuna, zaglupljujete svoju rodbinu, prijatelje, baš se imate čime ponositi u životu, aferim!

Šta je logora bilo kod vas.Klali ste srbe za božić.Hrvati protjerali 250000 srba.Šiptari se povampirili,i uvijek prijete.Moramo biti na oprezu !

E Moj Indijanac

08.01.2018 13:52

Nvs

08.01.2018 17:53

Počećemo se uskoro i mi Srpski ekstremisti aktivirati.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.