Grčka demantuje: Samo provokacija!

Iz Grčke je demantovana vijest koju su prenijeli albanski mediji da su se Grčka i Makedonija konačno dogovorile oko imena bivše jugoslovenske republike.

  • Vijesti
  • Region


Povodom vijesti koju su prenijeli makedonski mediji, a koja glasi da su Atina i Skoplje postigli dogovor da se Makedonija zove "Republika nova Makedonija" demantom je reagovalo grčko ministarstvo spoljnih poslova, pišu "Večernje novosti".

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke povodom pisanja albanskih medija da su Atina i Skoplje postigli dogovor oko imena Makedonije, kao i da će ono biti "Republika nova Makedonija", saopštilo je da se radi o albanskoj provokaciji i odbacilo takvu vijest kao netačnu, prenose grčki mediji.

U saopštenju se navodi da se radi o čudnom i nepoznatom sajtu, kao i da nije prvi put da se neki albanski sajt bavi "scenarijima" za ime Makedonije.

Kako su ranije preneli albanski mediji, Atina i Skoplje su se navodno dogovorile da Makedonija promeni ime u "Republika Nova Makedonija". Vijest je navodno potekla od grčkog dnevnog lista "Proto tema" koji se pozivao na albanski portal infoschip.com

O ovome se piše u trenutku kada se zamjenik premijera Makedonije, Albanac Bujar Osmani, nalazi u u posjeti Atini.

Albanski portal se pozvao na "pouzdane grčke izvore" i naveo da je novi dogovoreni pun zvaničan naziv države "Republika Nova Makedonija", ili skraćeno "Nova Makedonija", a oba su navedena u verzijama na makedonskom, engleskom, grčkom i albanskom jeziku, prenijela je Proto tema.

Izvor: Večernje novosti

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Krle

10.01.2018 08:40

Makedonija će promijeniti ime u Vardarska, živi bili pa vidjeli

Grci i Srbi isto

Lakrdija

10.01.2018 09:55

grk

10.01.2018 08:51

tosu njihovi poslovi kakose oni dogovore politicki toje njihova stvar netrebase mesat

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.