Partizan čeka dvojicu iz inostranstva...

Šta će biti sa Evertonom, Raćom, Ivanovićem? Generalni direktor Miloš Vazura o prelaznom roku i uštedi od 90. 000 evra na mesečnom nivou.

  • Sport
  • Fudbal


Ekipa predvođena trenerom Miroslavom Đukićem je startovala sa pripremama, a uprava Partizana je odavno u radnom kombinezonu. Jasno i zbog čega - prelazni rok je večita inspiracija i večita šansa da se naprave finansijski i svaki drugi benefiti.

Generalni direktor Miloš Vazura pričao je o dosadašnjim potezima, otkrivši prioritete u zimskom prelaznom roku. Zna i Vazura da Grobarima ide voda na usta pri pomisli na Radosava Petrovića.

„Pregovaramo sa trojicom igrača iz inostranstva od kojih smo dvojicu spremni da čekamo do kraja prelaznog roka. Zato što i oni i njihovi klubovi razmatraju sve opcije. U pitanju su dvojica ofanzivnih igrača i jedan zadnji vezni“.

Jasna je to bila asocijacija na popularnog Raću.

„Situacija se promenila u tom smislu da ga više ne želimo na šestomesečnu, nego na jednogodišnju pozajmicu. Kako bi mogao da nam pomogne i naredne sezone u evropskim takmičenjima. Sporting je prethodnih dana završio transfer jednog zadnjeg veznog i mislimo da ima prostora da reagujemo, jer se Portugalcima ne isplati da drže igrača koji ne igra“.

Pominjao se i Zdjelar

„Nemam komentar“.

Dolazak iskusnog zadnjeg veznog podgrejao bi priča o odlasku Brazilca Evertona. Ljubimac Grobara je i dalje na odmoru, a Vazura kaže da postoji realna šansa da napusti Humsku.

„Everton je dobio pet dodatnih dana odmora zato što mu se pred Novu godinu porodila supruga. U utorak će doputovati u Beograd i onda ćemo u direktnom razgovoru sa njim videti na čemu smo. Za njega postoje dve zvanične ponude. Jedna je iz Italije, druga iz Belgije. Ništa nije gotovo, dok se ne potpiše. Ako želi da ostane mi ćemo mu ponuditi novi ugovor, a ako ne želi - ovo je prilika da Partizan zaradi s tim što 15 posto ide njegovom bivšem klubu Sent Galenu“.

Procenti su neminovnost kada su u pitanju srpski klubovi. Voleli bi u Humskoj da eliminišu takav vid poslovanja, ali...

„Sad lupamo glavu što smo sa Olimpijakosom dogovorili odnose 50:50 kada je u pitanju Janković. Ali to je bila neminovnost da bi on postao naš igrač. Tako je generalno za svakog igrača koji dolazi u Partizan. Pitanje je samo da li će da vredi 1,5 miliona ili tri miliona. Po istom principu kao što smo se dogovorili sa Olimpijakosom pokušaćemo da otkupimo ugovor Danila Pantića iz Čelsija. Njegovi menadžeru su u kontaktu sa londonskim klubom. Nadam se pozitivnom raspletu“.

Vazura je otkrip detalje ugovora Slobodana Uroševića.

„Kruševljanima sleduje 80.000 evra koje plaćemo u ratama, a igrač je dobio korektan ugovor. To ne bih iznosio u javnost“

Velika želja je i Đorđe Ivanović iz Spartaka. Međutim, poslednje informacije govore da je Legija na pol poziciji.

„Sa Spartakom smo pričali još pre 20 dana i svakodnevno smo u kontaktu iz razloga što je Đorđe izjavio da će, u slučaju da ostane u Srbiji, preći samo kod nas. Na odluku rukovodstva Spartaka ne možemo da utičemo, ali nadamo se da će sve biti u redu.  Ivanović je jedan od trojice iz Superlige koje želimo, ali tu postoji ograničenje, jer samo trojicu možemo da registrujemo za Ligu Evrope. A kao što am rekao prioritet su nam igrači iz inostranstva. Ako ih ne dovedemo sad onda ostaju za jun“.

Velike nade u Humskoj polažu u nove popoljke omladinske škole. Očekuje se da momci rođeni 1999. i kasnije imaju veću minutažu. Uostalom o talentu Đerleka, Đorđa Jovanovića i Bošnjaka ne treba diskutovati.

„Ideja nam je da se okrnemo omladinskoj školi, jer smo oslobodili prostor odlascima igrača koji nisu imali minutažu. Na njihovim platama je na mesečnom nivou ušteda 90.000 evra bruto, a još kad imamo u vidu da su se odrekli dela duga onda je to 300.000 evra. Za nijednog od njih nismo imali ponuda, a ako neko naše dete što smo priključili prvom timu odigra samo 15 minuta ili pola sata, cena će mu biti milion evra. Jasno je što hoćemo da ih uvrstimo“.

Na kraju je Vazura otkrio još jednu zanimljivost.

„Juče smo odbili ponudu za našeg štopera“.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.