SP - "Zmajevi": Da završimo posao...!

O pobjedniku grupe odlučivaće susret posljednjeg kola u kojem će se bh. rukometaši i Švajcarci danas sastati u Tuzli.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH, optimističan je pred današnju kvalifikacionu utakmicu sa Švajcarskom u Tuzli.

Rukometna reprezentacija BiH ostvarila je veliku pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Njemačkoj i Danskoj.

Izabranici Bilala Šumana slavili su u gostima protiv Švajcarske rezultatom 24:21 (12:12) i stekli realne šanse da se plasiraju u baraž.

On smatra da je odbrana na utakmici u Švajcarskoj odradila fantastičan posao praćena golmanom.

"To je razlog zašto smo pobijedili u Švajcarskoj. Međutim, danas nam slijedi mnogo teža utakmica. Mislim da će opet s bazom koja mora da postoji u našoj odbrani, ta agresivnost, želja, volja, htijenje, izaći na vidjelo i siguran sam da će nam dati taj rezultat", pojasnio je Šuman.

Poručio je "da su došli do izvora i da treba da se napiju vode".

"Danas nas očekuje veoma teška utakmica. Mislim da su Švajcarci osjetili nas i mi smo njih. Mislim da će probati i s nekim drugim formacijama. Znamo šta nam je činiti, znamo kako ćemo igrati i mislim da imamo sve uslove da napravimo pravi posao, odnosno da završimo ovaj posao koji smo počeli u ovim kvalifikacijama", istakao je Šuman.

Mišljenja je da imaju dovoljno snage i pameti da mogu da odrade sve zadatke koji su pred njima.

"Želja, volja i htijenje uz nacionalni naboj, individualni izraz. Mislim da su u ovoj utakmici pokazali kako to treba da izgleda, naravno da želimo da zadržimo sve ove pozitivne stvari koje su se desile prije dva dana", dodao je Šuman.

Prvom utakmicom zadovoljan je i Mirsad Terzić, kapiten rukometne reprezentacije BiH.

"Moje mišljenje o ekipi Švajcarske nije se promijenilo ni poslije te pobjede, jer smatram da su jako opasni i nezgodni. Ali sada znamo i da su jako bezobrazni, arogantni što nam treba biti na umu na utakmici u Tuzli. Razmišljamo samo o bodovima i oni nas zanimaju", istakao je Terzić.

Pozvao je sve na oprez i poručio da se ne smiju opustiti, jer nemaju prostora za to.

I Marin Vegar smatra da su odradili dobar posao u Švajcarskoj.

"Doveli smo se u situaciju da na zadnjoj utakmici u Mejdanu odlučujemo sami za sebe. Mislim da tu šansu ne smijemo ispustiti", poručio je Vegar.

Golman Benjamin Burić izrazio je sreću zbog pobjede u Švajcarskoj.

"Mislim da smo odradili dobar posao i iskreno mislim da će biti malo teže u Mejdanu, da se pokažemo pred punom dvoranom. Mislim da će i za nas malo biti pritisak, ali smo u Švajcarskoj pokazali karakter i kako se igra", istakao je Burić.

Nakon pet kola u grupi 6 BiH je lider s četiri boda, koliko ima i Švajcarska. Estonija je posljednja sa dva boda. O pobjedniku grupe odlučivaće susret posljednjeg kola u kojem će se bh. rukometaši i Švajcarci  sastati u Tuzli.

BiH je za prvo mjesto i plasman u baraž potreban barem bod.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.