Amerika: Budite oprezni na Kosovu

Američki Stejt department upozorio je svoje državljane koji planiraju da putuju na Kosovo da budu dodatno oprezni zbog terorizma.

  • Vijesti
  • Svijet


"Terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade u regionu Balkana, uključujući i Kosovo", stoji u saopštenju Stejt departmenta koje je prenela i američka ambasada u Prištini.

Kako dalje piše, "teroristi mogu da napadnu sa malo ili bez ikakvog upozorenja, ciljajući na turističke lokacije, transportne centre, pijace, tržne centre, objekte lokalne uprave, hotele, klubove, restorane, bogoslužna mesta, parkove, glavne sportske i kulturne dogadaje, obrazovne ustanove, aerodrome i druge javne površine".

U saopštenju Stejt departmenta stoji i da se "politički motivisano nasilje javlja širom Kosova".

Pored toga, Amerikanci se upozoravaju i da ponovo razmotre putovanje na sever Kosova zbog, kako se navodi, "građanskih nemira".

"Tenzije među zajednicama na severu Kosova nastavljaju da podstiču nasilje, demonstracije i druge vrste nemira u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu", navodi Stejt department.

Kako se dalje dodaje, "iako su nedavni nemiri bili politički motivisani i u njima nije bilo mešanja turista ili članova međunarodne zajednice, posmatrači bi mogli da budu uključeni ako bi došlo do nasilnih incidenata".

U saopštenju se ne precizira na koje se to "nedavne nemire" misli.

Stejt department i ranije je izdavao slična upozorenja svojim građanima, a poslednji put "bezbednosna poruka" izdata je u decembru zbog mogućih demontracija u Prištini zbog povećanja cene električne energije, podsećaju prištinski mediji.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Turboskara

13.01.2018 14:47

Ppl a najveci teroristicki akti su u americi .Mi kad bacimo Jake to je terorizam .A kad kao nazalost I nedaj booze nikome11 September katastrofa.Pustite vi Nas Mali smo mi za vase igre

Gdje ti zivis? Pa svi znamo da su to Jevreji, Hazari odradili!

11 September katastrofa?

14.01.2018 10:57

Miko

13.01.2018 15:16

NISTA SE NE PLASITE SAMO DODJITE TO JE VASA REPUBLJIKA VAS CE TAMO DA CUVA KLJINTON, VI STE BRACA PO BABINU LINIJU.

007 BOND

13.01.2018 15:24

U pravu su! Juce sam citao ovdje na portalu da imaju ovi serbski teroristi Serbska cast!!!

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.