2,5 miliona KM za rekonstrukciju

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović, obišli su danas Kulturni centar Banski dvor i najavili da će uskoro započeti rekonstrukcija zgrade ove institucije kulture.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Cvijanovićeva je naglasila da će Vlada Republike Srpske finansirati prvu fazu obnove Banskog dvoru u iznosu od 2,5 miliona KM.

"Projekat je veliki i radiće se u nekoliko faza. Sanacija obuhvata obnovu krova, fasade, kao i druge neophodne radove. Banski dvor je ogroman resurs Banjaluke, ali i Republike Srpske i vjerujem da će nakon sanacije ova institucija biti u punom kapacitetu", rekla je premijerka RS.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da su ovo odlične vijesti za Banjuluku, jer je sada prilika da Banski dvor konačno počne da funkcioniše u punom kapacitetu.

"Dugo godina čekamo na ozbiljnu rekonstrukciju, a zanačajan dio objekta trenutno nije u funkciji, odnosno dosta prostorija nije u upotrebljivom stanju. Prva faza bi podrazumijevala zamjenu krova, zamjenu fasade i stolarije, a onda se može ući u sanaciju instalacija. Nakon rekonstrukcije, svi građani Banjaluke će dobiti multifunkionalan prostor za održavanje kulturnih i drugih događaja", naglasio je Radojičić i dodao da je Grad sada ušao u rekonstukciju užeg centra koji bi trebalo da dobije novi izgled, a Banski dvor je jedna od najznačajnih građevina u centru grada.

Domaćin današnjeg sastanka bio je direktor Kulturnog centra Banski dvor, Mladen Matović.

Izvor: NN

KOMENTARI9
POŠALJITE PORUKU

Turboskara

13.01.2018 15:13

Oceteli ikad finasirati u neku fabriku I narodu dati hljeb u ruke.Narod odlazi bi Sami sebe I vase guzlanje I fotelje finansirate.

Mason

13.01.2018 15:16

Nas covek, East West Bridge, mason, sluga trilaterale!

PLANIRAJTE RADOVE, LUKA PETROVIC ĆE VAM POSLATI PARE OD,, HET,,IMA VODE. PRAVITE KAKO FILIP PROJEKTUJE IMA ZEMLJITRESA.SVE ŠTO RENOVIRATE TREBA VAM ZA KOMEMORACIJE JER STE MLADE KADROVE OTJERALI.BEDNICI.

ČELNICI

13.01.2018 15:54

Nenad

13.01.2018 16:07

Ima li prečih peioriteta da se riješe u BLuci?Igore sta je sa vodom i manjačkog platoa, Zeleni most , most kod Vitaminke i mnogo drugih prečih problema.A trosite pare na Matovića pederčića.

Lako mi je za Banja Luku,šta je sa I.Sarajevomtj I.Iliđom?

re

13.01.2018 18:11

7 500 000 KM

13.01.2018 16:15

7500000 KM treba da uzme firma Lakting iz laktasa za zemljiste koje bi trebao da naplati Univerzitet u Banjaluci. To je ono zemljiste gdje Miskovic gradi. Radojcicu imas zakonsku obavezu da te novce preusmjeris Gradu, pa ce biti i za studente i za Banski dvor. O zemljistu poljoprivredne skole da i ne govorimo.

R

13.01.2018 17:00

10-20% ide na ruku..

Damir

13.01.2018 18:41

Najvece odkrice prevare bijeli jeep na paradi od nedzada efendica iz bugojna tajkuna i on se bori za republiku srpsku jer njima ovakvo stanje najbolje odgovara.

BOBA

14.01.2018 10:09

BITNO JE UREDITI TAMO GDJE ONI BORAVE I NJIHOVI PLAĆENICI .SVE JE UŠMINKANO ,TO NAJBOLJE VIDE LJUDI IZ DIJASPORE KAD DOĐU PUNI SU KOMENTARA ZA RUPE PO ULICAMA GDJE NISI STRANAČKI PODOBAN. TOLIKI JE PRIMITIVIZAM DA NEMA DALJE.SELJACI SU NASELILI GRADOVE,PO TRŽNIM CENTRIMA SVE SELJAK DO SELJAKAI NIGDJE URBANOG ČOVIJEKA SVI POBJEGLI.NEMA GRADA BEZ CIVILIZOVANOG NARODA ALI BITNO JE DA KRKANI PRAVE ZGRADE KAD VIDIŠ KO SU VLASNICI BJEŽIŠ GLAVOM BEZ OBZIRA .TO ODGOVARA ONIMA KOJI SU NA ISTOM NIVOU,SRETNO NARODE. POZDRAV ZA SVE LJUDE KOJI SU POBJEGLI IZ LIJEPE RS.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.