Paketići za Novu godinu za djecu

Povodom pravoslavne Nove godine danas je Srpska demokratska stranke u Srpcu u svojim prostorijama priredila svečanost na kojoj su uručeni poklon paketići za 76-toro djece članova ove stranke. Njima je poklone uručio Djed Mraz, čime je radost djece, ali i njihovih roditelja bila još veća.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Predsjednica srbačkog SDS-a Mara Cvijanović – Delević  istakla je da nema veće sreće niti zadovoljstva  nego čuti  graju djece i vidjeti osmjeh i radost na njihovim licima.  

„Slavimo Srpsku novu godinu da bismo nastavili našu tradiciju. Zadatak odraslih je da djeci, našoj budućnosti, obezbjedimo srećno i bezbrižno djetinjstvo. Bolje uslove života zaslužuju i roditelji, što bi uticalo i na poboljšanje nataliteta. Moramo se potruditi da svima bude bolje, ali  za to  moramo pokazati svi više volje“, rekla je Mara Cvijanović Delević, čestitajući  najmladjima ali i svim pravoslavcima  nastupajuću srpsku Novu godinu uz želju da bude mnogo bolja od prethodne.

U srbačkoj opštini nema javnog obilježavanja srpske Nove godine, ali će slavlja biti u brojnim ugostiteljskim objektima i kafićima. Najsvečanije će biti večeras u restoranu „2 M“ na Bardači, gdje će Ansambl narodnih igara „Lijevče“  iz Razboja prirediti koncert, a gosti večeri biće estradni pjevači Biljana Jevtić i Aca Nikolić.

Iz  parohije srbačke najavljen je ponoćni moleban  u hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Srpcu, a ovim bogosluženjem  vjernici će se moliti za blagoslov i zdravlje  u nastupajućoj godini .

(BN/S.K.)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

vjernik

14.01.2018 07:38

Deda mraz je izmisljen,ima samo SVETI NIKOLA,bedaci dragi,imatel svestenika da vam to objasni!

Bitno je obradovati djecicu. Nemojte traziti u svemu negativnosti ! Ako ste pravi vjernik necete biti "ZLI" !

Hm

14.01.2018 11:09

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.