Tači najavljuje rezultate istrage

Istražni organi uskoro će iznijeti konkretne rezultate istrage ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića, najavio je danas na konferenciji za novinare kosovski predsjednik Hašim Tači.

  • Vijesti
  • Region


Tači je rekao da prati rad organa na otkrivanju nalogodavaca i počinilaca ubistva Olivera Ivanovića, o čemu je, kaže, nedavno razgovarao i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi RTK na srpskom jeziku.

"To je kriminalno mafijaški akt, bez tačnih podataka o političkom motivu. Isključuje se svaka mogućnost etničkog motiva. O tome sam razgovarao sa predsjednikom Vučićem i Srbija je izrazila spremnost da pomogne institucijama Kosova u razmeni informacija oko Ivanovićevog ubistva", rekao je Tači."Kako bi došle do relevantnih informacija, institucije Kosova koje vode istragu, blisko sarađuju i sa KFOR-om, koristimo sve mogućnosti da dođemo do dokaza koji vode ka izvršiocima tog krivičnog djela", dodao je on.

Tači, kako je naveo RTK na srpskom, insistira na nastavku dijaloga sa Beogradom i napominje da od početka razgovora u Briselu nije bilo etnički motivisanih incidenata.

"Srbi i Albanci na Kosovu žele mir, dijalog i napredak", naglasio je Tači.

 "Srbi na Kosovu nikada nisu bili u boljoj poziciji. Oni su u Skupštini Kosova, u lokalnim institucijama, pomažu institucijama Kosova i mislim da će se to nastaviti i ubuduće", rekao je Tači.

Tači je uputio i poziv raseljenima da se vrate na Kosovo.

"Koristim priliku kao i uvijek da pozovem sve Srbe koji su otišli sa Kosova da se vrate na svoja imanja, a institucije Kosova će učiniti sve da se ti ljudi smeste i oni će biti rado prihvaćeni“, rekao je Tači na konferenciji za novinare.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.