Čajevi protiv raka

Travar Dmitrij Jurovski savetuje kako na vreme da sprečite pojavu teške bolesti: Za prevenciju je efikasna špargla, ali i cvet šumske jabuke i borov polen

  • Magazin
  • Zdravlje


Svaku bolest bolje je sprečiti nego lečiti, posebno kada je reč o raku. Dok naučnici ne pronađu univerzalnu vakcinu protiv kancera, ljudi se za preventivu obraćaju narodnoj medicini. Ruski travar Dmitrije Jurovski otkriva jednostavne recepte za pripremu efikasnih lekova za prevenciju onkoloških oboljenja.

Cvet šumske jabuke

Kada u proleće budu procvetale divlje jabuke (Malus sylvestris), iskoristite priliku da sakupite i osušite njihov cvet. Čaj od cveta jabuke će vam pomoći da sprečite pojavu i razvoj tumora. Isti efekat ima i cvet crvene hudike (Viburnum opulus).

Jednu supenu kašiku suvog cveta prelijte sa čašom ključale vode. Sačekajte da odstoji sat vremena, dodajte u napitak kašičicu meda, pa popijte celu čašu čaja pre spavanja.

Ruski čaj

Kiprovina, odnosno ruski čaj (Chamerion angustifolium), snažan je antioksidans, koji izbacuje toksine iz organizma i štiti ga od kancera.
Dve supene kašike trave prelijte čašom ključale vode. Sačekajte dva sata da odstoji pa procedite. Konzumirajte trećinu čaše čaja tri puta dnevno, 20 minuta pre obroka.

Listovi špargle

Špargla se često koristi za prevenciju i lečenje raka. Ali lek se ne pravi od stabljika nego od listova špargle.
Jednu supenu kašiku trave stavite u pola litra vode i kuvajte pet minuta na slaboj vatri. Posle toga umotajte šerpu u ćebe i stavite je na toplo mesto na 30 minuta. Uzimajte pola čaše čaja četiri puta dnevno.

Solomonov pečat

Biljka solomonov pečat (Polygonatum odoratum) štiti od kancera jajnika, dojke i prostate.
Pet supenih kašika isitnjenog suvog korena biljke prelijte s pola litra votke. Sačekajte da odstoji mesec dana. Konzumirajte 15 kapi tinkture (rastvorenih u pola čaše vode) ujutro i uveče.

Borov polen

Borov polen je veoma efikasno sredstvo za sprečavanje mnogih bolesti, pa čak i raka. Mladi izdanci bora su bogati polenom, zato se od njih pravi lekovita tinktura.
Napunite dve trećine tegle mladim izdancima pa ih prelijte votkom do kraja. Ostavite da odstoji mesec dana. Uzimajte svakog jutra jednu supenu kašiku tinkture rastvorenu u četvrtini čaše vode.

Novosti
foto:internet

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.