Zoran u zatvoru prima optužnicu

Obezbeđeni su ključni podaci za podizanje optužnice protiv Zorana Marjanovića

  • Magazin
  • Zabava


Veštačenja mobilnih telefona, blato, DNK tragovi, kao i trasološka i neuropsihijatrijska veštačenja, obezbedili su ključne podatke za podizanje optužnice protiv Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog da je 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33), pevačicu „Granda“.

Pitanje je dana kada će Više javno tužilaštvo u Beogradu optužiti Marjanovića za teško ubistvo, a kako saznajemo, tužilaštvo smatra da je prikupljen dovoljan broj dokaza koji opravdavaju njihovu sumnju da je Zoran usmrtio Jelenu.

- Tokom istrage duge 22 meseca došlo se do brojnih činjenica i podataka, koji povezani jasno ukazuju na osnovanu sumnju da je Zoran Marjanović počinio teško ubistvo, za koje je zaprećena maksimalna kazna do 40 godina zatvora - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, tužilaštvo stoji na stanovištu da je tokom istrage utvrđeno gde, kada i kako je ubijena Jelena, a da je za njenu smrt odgovoran osumnjičeni Zoran.

- Neki od najbitnijih dokaza jesu veštačenja mobilnih telefona žrtve i osumnjičenog, kao i baznih stanica. Ta veštačenja su pokazala da je Zoran u vreme kada je Jelena ubijena bio na mestu na kojem je njeno telo kasnije nađeno, što se kosi sa njegovim izjavama. Dalje, veštačenjem je otkriveno da je osumnjičeni 2. aprila 2016. oko 17.30 isključio svoj mobilni telefon, što se poklapa sa vremenom Jelenine smrti - kaže izvor i dodaje da to nije jedini trag koji je istražitelje doveo do Zorana.

- Sa Zoranovih pantalona izolovano je blato koje je identično blatu nađenom na Jeleninoj kosi, lobanji i telu. Takođe, brojni DNK tragovi uzeti sa pevačicinog tela poklapaju se sa Zoranovim DNK profilom - kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, očigledna su neslaganja između onoga što je Zoran ispričao nadležnim organima i onoga što su pokazala brojna veštačenja, analize i izjave svedoka.

- Tužilaštvo smatra da je Jelena ubijena 2. aprila 2016. u kanalu na borčanskom nasipu, u kojem je sutradan nađeno njeno telo. Smatra se da je Jelena sa suprugom i njihovom ćerkom kobnog dana došla na nasip da bi džogirala. Kada je ona otišla da trči, Zoran je ostao sa njihovom ćerkom, ali se nakratko odvojio od nje. Prema saznanjima tužilaštva, Zoran je usmrtio Jelenu za 10 minuta, nakon čega se vratio kod ćerke - ističe sagovornik. 

On dalje napominje da je Zoran pozvao prijatelja policajca i obavestio ga o Jeleninom nestanku, a potom je alarmirao i ostale članove porodice, koji su se uključili u potragu.

- Istog dana, o Jeleninom nestanku obavešteni su i mediji, koji od tog momenta ne prestaju da izveštavaju o zločinu. Zoran je za ova 22 meseca više puta istupao u javnosti i iznosio svoje viđenje tragičnog događaja. Takođe, neuropsihijatrijsko veštačenje Zorana Marjanovića pokazalo je da se radi o uračunljivom i inteligentnom čoveku - kaže izvor.

Podsetimo, Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra, od kada se nalazi u pritvoru Centralnog zatvora.

(Alo)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Niko i Neko

09.02.2018 09:13

KATIL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To bi do sada i cobani otkrli.

jadno sustvo

09.02.2018 10:43

Kako bi tek (i kada) otkrili ubicu Olivera Ivanovica???

???

11.02.2018 10:53

Otkrili ubistvo Olivera Ivanovica *to se vec zna* samo sto je trebalo izmontirati sve lepo u BONSTILU.

Kako bi i kad

11.02.2018 11:21

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.