Filadelfija stoji - milioni na ulicama i besplatno pivo!

Gotovo dva miliona navijača Fildelfija Iglsa okupilo se u ulici Broud (Broad Street) na paradi i proslavi osvajanja prvog "Vins Lombardi" trofeja.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Mnogi od njih su mislili da nikada neće doživeti osvajanje ovog trofeja i veliku gradsku paradu, ali je njihova ekipa prethodne nedelje u finalu Nacionalne fudbalske lige (NFL) pobedila Nju Ingland sa 41:33, što joj je treći šampionski pehar, ali prvi u Open Eri.

Zagriženi navijači obučeni u tamno zelene dresove Iglsa su se po veoma hladnom vremenu duž ulice Brod u redovima većim i od dvadeset ljudi kako bi uspeli da vide i pozdrave svoje šampione koji su se vozili u otvorenim "dabl-deker" autobusima.

Mnogi od navijača iz Nju Džerzija su pešačili preko mosta "Bendžamin Frenklin", dužeg od tri kilometara, samo da bi ušli u grad.Trofej Lombardi nosio je glavni trenr ekipe Dag Pederson, dok je vlasnik franšize Džefi Luri nosio transparent "Hvala vam navijači".

Pored njega su stajali MVP finala i kvoterbek ekipe Nik Fols, povređeni kvoterbek Karson Venc i njihova zamena Nejt Sadfeld.

Mnogi od igrača šetali su pored autobusa, fotografisali se i pozdravljali s navijačima.

Škole, muzeji, sudovi, vladine kancelarije, pa čak i zoološki vrt u Filadelfiji bili su zatvoreni, kako bi svi gradjani mogli da pozdrave svoje "nove besmrtne heroje", dok je širom grada deljeno besplatno pivo i hrana.

"Da li ovako izgleda raj?", upitao je Pederson.

Malo ko je malo ko izvan grada verovao da u finalu mogu da "premlate legendu fudbala Toma Brejdija i trenera Bila Beličeka", kako je pisalo na jednom transparentu.Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.