Ubistvo nije bilo interes Albanaca

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji tvrdi da ubistvo Olivera Ivanovića nije bilo u interesu Albanaca.

  • Vijesti
  • Srbija


To je i prvi put da se stvara situacija psihološkog terora jednih Srba nad drugim Srbima. Neću prejudicirati ko je odgovoran, ali to nije bilo u interesu Albanaca, odnosno građana Kosova - rekao je Veselji za hrvatsku agenciju Hina.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara, a ni posle mesec dana nema naznaka da je istraga napredovala, a prištinske privremene vlasti odbijaju mogućnost da se srpski državni organi uključe u istragu.

Veselji inače kaže i da je ubistvo Ivanovića - zločinački čin usmeren protiv stabilnosti Kosova, bez obzira ko ga je počinio - i kaže da će privesti pravdi i izvršitelje i naručioce atentata.

Kada je reč o Specijalnom sudu za ratne zločine tzv. OVK, Veselji priznaje da na Kosovu od početka podeljeni po tom pitanju, ali tvrdi da većina kosovskih građana i političara podržava tu instituciju.

- Emotivno i realno gledajući, to je nešto što je Kosovo najmanje zaslužilo - kaže on.

Na pitanje šta ako sud optuži najviše bivše komandante OVK, a danas vodeće političare, Veselji, koji je takođe bio pripadnik OVK, odgovara:

- Znamo ko je bio agresor, a ko žrtva - kaže Veselji i dodaje da će Kosovo ispuniti svoje međunarodne obaveze.

Povodom obeležavanja 10 godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova 17. februara, Veselji tvrdi da je "nezavisnost Kosova gotova stvar oko koje nema pregovora" i da "što pre Srbija to shvati, pre će postati članica EU".

Smatra da je Beograd i Priština već trebalo da potpišu sveobuhvatni i pravno obvezujući sporazum, i navodi:

- Nema nijednog razumnog i umerenog političara u Srbiji koji nije u stanju da prizna realnost, odnosno nezavisnost Kosova. Ali, ono što moraju da učine jeste da se odmaknu od tog sukoba sa susedima kako bi mogli da nastave dalje.

(Tanjug)

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

Sta Ste Navalili.

10.02.2018 13:57

Oko toga peiznanja,izrael mnogo drzava nije priznalo;pa zive i surađuju normalno sa svima,manite se corava posla"eto ja vas necu priznati.

Mani se i ti komentarisanja. Ne ide ti nikako, em što lupaš em što neznaš pravopis.

Re

10.02.2018 15:01

Kakofonija

10.02.2018 14:13

Pa nije ni srpski interes, nego nečiji privatni, mafijaški interes. jasno je to ko dan. Još samo da vidimo koja ga je mafija ubila.

Dijagnoza

10.02.2018 15:08

Kako neko može biti agresor na sopstvenoj teritoriji, u svojoj državi. Zašto niste tražili nezavisnost dok je Tito bio živ pa da vidite šta bi dobili.

Sta bi dobili DRZAVU

re Dijagnozas

10.02.2018 16:08

Normalno da bi dobili drzavu,i ovako je imaju.

Cvorak

10.02.2018 16:33

Kal

10.02.2018 16:03

Vuk ne može bez krvi.

Mali Srbo

10.02.2018 16:40

Srbija je zemlja gdje sve kasni samo se umire prije vremena

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.