ZOI: Pjongčang 2018. - Pregled 2. dana...

Džerardu zlatna medalju u snoubordu.  Američki snoubordista Redmond Džerard osvojio je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Norvežani surovo dominiraju u skijatlonu! Norveški kros kantri skijaši osvojili su tri medalje u skijatlonu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Zlatna medalja u disciplini 15 kilometara + 15 kilometara skijatlon slobodnim stilom pripala je Simenu Hegstad Kruegeru koji je trku završio za sat, 16 minuta i 20 sekundi.

On je tako osvojio prvu zlatnu medalju za Norvešku na Igrama u Pjnogčangu

Na drugom stepeniku pobedničkog postolja našao se Martin Jonsrud Sundbi sa osam sekundi zaostatka, dok se bronzanim odličjem okitio Hans Krister Holund sa 9,9 sekundi lošijim vremenom od pobednika.

Džerardu zlatna medalju u snoubordu. Američki snoubordista Redmond Džerard osvojio je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

On je u disciplini "slop stil" (slopestyle) do trijumfa došao u poslednjoj, trećoj seriji ostvarenim rezultatom od 87,16 poena.

Džerardova medalja je ujedno bila i prva za SAD na Igrama u Pjongčangu.

Drugo mesto pripalo je Kanadjaninu Maksu Parotu sa 86 poena, dok je bronzano odličje osvojio njegov sunarodnik Maks Mekmoris sa 85,20 poena.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.