Tuga - Mejson završava karijeru zbog frakture lobanje!

Igrač Hal Sitija Rajan Mejson moraće da završi karijeru u 26. godini zbog frakture lobanje zadobijene prošle godine protiv Čelsija, javlja BBC.  Trajni ožiljak: Mejson posle godinu dana od sudara sa Kejhilom završio karijeru! Sam sudar na prvi pogled nije delovao toliko opasno, ali se ispostavilo da je Mejson doživeo ozbiljnu frakturu lobanje zbog koje je u više navrata bio prinuđen da odradi operativne zahvate kod najboljih svetskih neurohirurga.

  • Sport
  • Fudbal


Dvadesetšetogodišnji vezista morao na operaciju posle stravičnog sudara glavama sa Garijem Kejhilom u januaru prošle godine

Mejson, koji ima jedan meč i za reprezentaciju Engleske, prošao je mlađe kategorije Totenhem Hotspura, ali veći deo karijere je proveo u niželigaškim klubovima sve do transfera u Hal na leto 2016. godine.

"Posle saveta specijaliste odlučio sam da se povučem iz profesionalnog fudbala".

U sudaru sa štoperom 'Plavaca' doživeo je frakturu lobanje, posle čega su mu lekari osam minuta ukazivali pomoć na terenu, a zatim je odveden u bolnicu i hitno operisan.

"Neumorno sam radio kako bih se vratio na teren. Nažalost, posle saveta eksperta, nemam drugu mogućnost nego da se povučem zbog prirode povrede. Zauvek ću biti zahvalan neverovatnoj mreži ljudi koji su mi pomogli da se oporavim od povrede opasne po život", naveo je Mejson.

Fudbal je igra koja uveseljava čitavu planetu, ali može da bude i prilično surova. Najteži deo sporta su povrede, nekima otežavaju karijeru i stvaraju probleme, a postoje i one zbog kojih se nažalost prevremeno odlazi u penziju. U slučaju Rajana Mejsona nije bilo povratka. Vezni fudbaler Hala objavio je prekid karijere godinu dana nakon žestokog sudara sa štoperom Čelsija Gerijem Kejhilom, a to je učinio samo mesec dana nakon što je objavio fotografiju ogromnog reza od operacija koji mu s proteže preko čitave širine glave.

Sam sudar na prvi pogled nije delovao toliko opasno, ali se ispostavilo da je Mejson doživeo ozbiljnu frakturu lobanje zbog koje je u više navrata bio prinuđen da odradi operativne zahvate kod najboljih svetskih neurohirurga. Odmah nakon povrede oprerisan je u bolnici Sent Meriz u Londonu, posle čega se govorilo da je prava sreća što je uopšte ostao živ.

Mejson se u maju prošle godine vratio treninzima, ali se dugo čekalo na zvanični povratak na teren. Bivši menadžer Hala Leonid Slucki je jednom priliko rekao da nije pitanje samo o fudbalu, već o njegovom životu. Rajan je od svih svestskih stručnjaka tražio dozvolu, imao je ogromnu želju da ponovo zaigra fudbal, ali su odgovori bili negativni.

„Rajan želi da zahvali svima u klubu koji su pomogli njegovom dosadašnjem oporavku i saosećali se sa njim u poslednjih 12 meseci“, saopštio je danas Hal.

Mejson je odigrao jedan meč i za reprezentaciju Engleske, prošao je mlađe kategorije Totenhema, ali veći deo karijere je proveo u niželigaškim klubovima sve do transfera u Hal na leto 2016. godine. Ipak, ubrzo je usledila užasna povreda, koja ga je primorala da ostavi ono čime se bavio čitav svoj život.

Karijeru počeo 2008. godine na Vajt Hart Lejnu, odnosno igrao na pozajmicama u Jovilu, Donkasteru, Milvolu, Lorijenu i Svindonu.

Izvor: B92/mozzartsport

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.