Pacijenti se žale - nema citostatika

Lijekovi interferon, cisplatin i kapecitabin nedostaju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Nema ih ni u zdravstvenoj ustanovi Estetik. Pacijenti, koji ne žele pred kamere jer brinu za svoj bolnički tretman, kažu da više nemaju novca da sami nabavljaju citostatike.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Najgore je, ističu, to što saznaju da lijeka nema tek kad treba da prime terapiju, žale se pacijenti i Udruženju žena oboljelih od raka dojke ''Iskra''.

Pokušavaju, navode u ''Iskri'', da dobiju informacije o tenderima i zašto je nestašica lijekova.

Očekuju i da će se sastati sa predstavnicima Kliničkog centra i Fonda zdravstvenog osiguranja.

Svima koji sami budu nabavljali citostatike iz Fonda poručuju da će troškove refundirati. Tvrde i da zdravlje pacijenata nije ugroženo.

- Počela je isporuka pojedinih citostatika koji su nedostajali u bolnicama u Republici Srpskoj, poput „etopozida“, „docetaksala“, „tioguanina“, „talidomida“ i slično. Riječ je o citostaticima koji se koriste u liječenju solidnih tumora, odnosno u liječenju unutrašnjih organa''. rekli su u Fondu.

"Dosta nam je prebacivanja odgovornosti sa jednih na druge i čekanja, kažu pacijenti.

U apotekama širom Srpske nam je potvrđeno da nedostaje i lijek tamoksifen, koji se koristi za sprečavanje ponovne pojave raka dojke. Ovih tableta nema na lagaru neko vrijeme, a nije poznato ni kada će biti nabavljene.BN televizija

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

A da provjerite!

13.02.2018 19:53

Odkud milioni neopjevanim protuvama i banditima kakvi su razni Bogdanici, Skrbici, Stevandici, Talici itd.

Malo kraducka i Djaja al on vise stete pravi neznanjem i kukavickukom jebo ga ko ga stavi za vd a

A Djaja

13.02.2018 20:33

Eno kod Djajica vise dobavljaci, Interpromet i CoMedprom mu glavni za procenat. A sada kada nema citostatika neko drugi kriv. Pa Stanica su najurili zbog tendera za citostatike evo vidi se da je bio u pravu. A ovi pacijenti kao da milostinju traze, lijek je njihovo pravo!

Pa zna se

13.02.2018 20:35

Umrite djikani

13.02.2018 20:27

Krepavanje slijedi,...odlicne vijesti.

Mirjana

13.02.2018 21:05

Sve je vise bolesnika sto pokazuju puni bolnicki hodnici. Zdravstvo se pljacka godinama sistemski i sada Djajic, Stevandic, Bogdanic, Skrbic izvlace poslednje novce pred potop. Povratka na bolje vise nema, jer svako samo sebe zbrinjava i bas ih briga za bolnice, bolesnike, zdravstveni sistem. Oni su obezbjedili sebe i svoju unucad! Srecno druzino!

KAKO MOŽE BITI DA TO DODIK, ŽELANA , I BOGDANIC NISU NABAVILI.POTREBNE IM PUŠKE. NEMA BUDALA ZA RAT LOPOVI.ZNAMO DA BI VAM TREBAO DA POKRIJETE KRIMINAL.VRLO BRZO ĆE VAM TREBATI CITOSTATICI JER NEZNATE STA VISE LAŽETE.

L

14.02.2018 13:09

B.

13.02.2018 21:17

Dok je citostatika bice direktorima bolnica kuca po inostranstvu. Ko razumije, shvatice.

Njima citostatik zatrebao, a nemali ga, kao mi sada!

Da Bog da

13.02.2018 21:41

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.