Sipa u akciji naziva "Zadruga"

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), provode danas opsežnu operativnu akciju kodnog naziva “Zadruga”, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima pranje novca i zloupotreba službenog položaja, propisanih KZ FBiH.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Aktivnosti se provode po naredbama Kantonalnog suda Sarajevo u saradnji sa službenicima Poreske uprave FBiH i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz pružanje pomoći policijskih službenika MUP ZDK, MUP KS, MUP SBK i MUP BPK. Trenutno se pretresaju tri pravna lica na četiri lokacije na području Viteza, Visokog, Goražda i Sarajeva, s ciljem pronalaska materijalnih tragova i dokaza koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Nakon što budu okončane operativne mjere i radnje na pomenutim lokacijama, predviđeno je da se u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenih izvrši kriminalistička obrada odgovornih lica.

Imajući u vidu da su operativne aktivnosti još u toku, o detaljima akcije javnost će biti naknadno informisana.   

(Vijesti)

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

dok

14.02.2018 16:00

Jel to ona "Zadruga" sa Pinka?Nije valjda pala Maca diskrecija?Kuku mene.

Hahahahahahah ima li iko u zatvoru osim ovih sto ubiju zbog međe i ovih sto travu prodaju.

Igor

14.02.2018 16:24

Kod nas ovako nesto se kosi sa naucnom fantastikom!!! Ne mogu sami sebe hapsiti

re

14.02.2018 16:33

A Kad

14.02.2018 17:31

Kad ce sipa ta jebena doci u farmalend da hapsi seljake dole po mrcevcima.

Refren

14.02.2018 17:34

Kad god Sipa ima nekakvu akciju sa nekakvim kodnim imenom sjetim se "Pandore". Spektakularno hapšenje Kemala Čauševića i njegova izjava da je dugo čekao taj dan. Od svih koje je Čaušević pomenuo vezano za pljačku državnog novca ostao je trgovac tekstilom i njegov sin. Čak ne znamo ni kako su oni presuđeni. Ove druge krimose će Dodik amnestirati, ili ih privode u tajnosti.

007

14.02.2018 17:41

Niko nije ni priveden,a već saopštenje.

Denis

14.02.2018 20:34

Ova sipa hapsi sirotinju krenite od velikih zasto milorada niste uhapsili kad se nije javijo u sarajevo vec ste mu poslali ponovo poziv vi da radite kako treba prvo bi bili uhapseni bakir milorad i dragan covic pa onda njihove kumove fameliju bliske ljude clanove partija tajkune i sve koji hemogu dokazat na legalno stecenu imovinu odma rusiti bagerom koiko je tajkuna sto su firme u stecaj gurnuli drzavu ostetili i opet imaju na druga imena firme krenite od vrha.

A Kad

14.02.2018 21:46

Kad ce sipa ta jebena doci u farmalend da hapsi seljake dole po mrcevcima.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.