Srpski vaterpolisti došli u Split!

Dejan Savić doveo ekipu na kvalifikacioni turnir Evropa kupa.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Vaterpolisti Srbije kreću u novo takmičenje iz Hrvatske.

Izabranici Dejana Savića, olimpijski šampioni, doputovali su u Split, gde će u četvrtak od 17.30 časova igrati utakmicu 1. kola kvalifikacionog turnira Evropa kupa protiv Malte. Dan kasnije, u petak od 17.30, rival "delfina" biće Grčka, a u subotu su na programu dve utakmice: Srbija - Holandija (10.30), Hrvatska - Srbija (19.00).

Srpski vaterpolisti treniraće prvi put ovog četvrtka na Poljudu, a plasman će izboriti tri ekipe.

"Ovde želimo da ostvarimo prolaz a u Budimpešti "pucamo" na medalju. Čitav ovaj turnir biće u znaku našeg susreta sa Hrvatima jer kod nas se više pamti poraz u polufinalu svetskog prvenstva od Hrvatske nego činjenica da smo osvojli bronzu. Dobro je što imamo na raspolaganju 15 igrača, prvi put posle 2008. Svi će dobiti šansu i biće to dobro jer se ranije uvek dešavalo da veliki broj ekipa koji zbog pravila nema rezervi ne dočeka kompletan kraj takmičenja", kaže Dejan Savić.

Finalni turnir sa osam ekipa je u Budimpešti, prve nedelje aprila. Preostale dve grupe su u Palermu (Italija, Crna Gora, Nemačka i Rusija, dve ekipe idu dalje) i Kečkemetu (Mađarska, Španija, Francuska, Rumunija i Gruzija - tri ekipe idu dalje).

Iako takmičenje nema rezultatski imperativ Savić dodaje da za Srbiju takva obaveza uvek postoji dok kapiten Filipović kaže:

"Ovde je cilj da svaku utakmicu odradimo na najbolji mogući način i da kasnije ispravimo uočene greške. Tačno je da ćemo biti bez trojice možda i najiskusnijih igrača ali to ne menja suštinu, ovaj tim je sada najbolji. Kruna sezone je Barselona, nećemo imati mnogo prilike da se uigravamo. Ipak ovaj turnir je veliki teret za nas igrače. Ispaštamo zbog sukoba FINA i LEN i ostajemo bez normalnog trenažnog procesa u klubu. Ali šta je tu je, moramo da i u ovoj situaciji izvučemo korist".

Slično razmišljaju i ostali naši vaterpolisti. Podsetimo Savić nije poveo Prlainovića, Aleksića i Stefana Mitrovića. Srbiju će predstavljati: G.Pijetlović, B.Mitrović, V.Rašović, Filipović, Mandić, Ćuk, Subotić, S.Rašović, Randjelović, Jakšić, Drašović, D.Pijetlović, Ubović , Stojanović i Lazić.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.