Vučić o Kosovu: Hrabar prijedlog

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da ne želi da učestvuje u bilo čemu što bi nas vodilo u ratove, ali i da prijedlog sa kojim će izaći pred građane Srbije u vezi Kosova sigurno neće biti „dragi Albanci, prepuštamo vam sve“.

  • Vijesti
  • Srbija


„Ja ću svakako izaći sa predlogom, pošto nisam bio kukavica ni kada smo sproveli fiskalne reforme, čime se hvalimo i dičimo, a i drugi hvale. Imaću hrabrost da kažem šta je predlog. Ako ga ne bi imali, imali bismo zamrznuti konflikt“, objasnio je on.

Vučić je, u emisiji na Happy televiziji ukazao da se postavlja pitanje hoće li Srbi zbog toga što su ljuti, što su doživjeli nepravdu, što su samo njih bombardovali i izvršili agresiju, da sebi odsjeku još jednu ruku u budućnosti.

„Od 1989. godine u Vojvodini imamo negativni prirodni priraštaj, od 1992. u centralnoj Srbiji, brojevi su dramatični za Srbiju, nestajemo kao nacija. To što ekonomski rastemo je nedovoljno brzo da možemo da se poredimo sa Nemačkom i Francuskom. I dalje će biti za 5 ili 10 godina bolji život u tim zemljama, i kada budemo članica EU mnogo brže će ljudi odlaziti tamo, nego sada“, upozorio je on.

Rekao je da bi smio da kaže bilo šta, a da je drugo šta bi bile posljedice, te da on kao predsjednik razmišlja o posljedicama.

„Bili bi prokazani kao zemlja i narod, na rubu svih događaja i bila bi vođena kampanja u svim svetskim medijima protiv Srbije, koju ne bi mogli da zaustavimo. Kako u američkim medijima da vodite kampanju protiv Prištine, kada su oni sponzori njihove nezavisnosti“, upitao je Vučić dodajući da protiv Srba hoće da vode kampanju.

Ukazao je da kada postavi pitanje strancima o tome da su dali Albancima nezavisnost bez referenduma, iako imaju matičnu državu, dakle, dali im dodatno pravo na opredjeljenje bez iskazivaja volje na samoopredeljenje, što je stravičan presedan, oni kažu da je to bilo tako tada.

Vučić je naveo da je referendum održan u Kačaniku 17 godina prije proglašenja jednostrane nezavisnsoti bez valjanog formalnog referenduma.

„Svi međunarodni akti su pogaženi“, podvukao je on.

Vučić je istakao da sada kažu da „ne smemo da pitamo za neku terotoriju, jer ako to pitamo kažu nam da otvaramo Pandorinu kutiju i da to radimo zbog Republike Srpske“.

On je istakao da se mora razumjeti da nema ljubavi, principa i bilo čega.

„Poštuju nas danas nešto više što smo ekonomski i politički snažniji. Zato smo danas poštovaniji, ugledniji i uvaženiji. Ne vole nas ni manje ni više, jer imaju svoje interese, a mi naše“, podvukao je Vučić.

On je prenio da, kada pita strance kako da objasni svom narodu da se Albancima može dati 10. 000 kvadratnih kilometara, i to bez ikakvog objašnjenja, a da Srbi nemaju pravo na to, „vlada tišina i pogled u plafon i nebo“.

Ponovio je da Srbija danas ekonomski napreduje, stabilno i sigurno, da se čvrsto drži i čuva stabilnost i mir na Zapadnom Balkanu.

Vučić je, u emisiji „Ćrilica“, rekao da će uraditi sve da odbrambena snaga zemlje bude veća, i da je sada dvostruko veća nego prije dvije godine.

Ukazao je da, što se regiona tiče, suština da EU vrši pritisak na sve zemlje i šalju određene poruke, a da misli da se Srbija ponašala odgovornije i po pitanju odnosa sa Zagrebom i Sarajevom.(Tanjug)

KOMENTARI15
POŠALJITE PORUKU

Lakrdija

19.02.2018 23:49

Jel Srbija ikada sebe proglasila drzavom???

Измишљени народи: Бавите се собом а не нама!

@Lakrdija

20.02.2018 10:16

U pravu si državom ih je proglasila CG svojim osamostaljenjem.,kao zadnja država koja nije htjela da bude sa njima.

sudija @reLakrdija

20.02.2018 14:49

Srbija je samoproglasila bolje reci otela drzavnost SFRJ. Napustanjem Slovenije ugasena je SFRJ. Tako da svaka drzava automatski ima drzavnost samo je bilo potrebno prijem u UN. Dakle Srbija nije imala potrebe za samoproglasenjem. To je ustvari i bila kobna greska za rat. Da se Srbija odmah okrenula sebi danas bi bila cijela

Re

20.02.2018 19:42

Igor

20.02.2018 00:07

Puno pricas a nista nisi rekao. Pa te sile su te i postavile na vlast da pokazu demokratama da imaju zamjenu ako se oni neckaju . Na taj nacin su dobili dvije poslucne cukice i sasvim je svejedno ko je na vlasti. Nas narod je ponizen a u tome su pomogle sve vlasti i Vlade od 5.oktobra pa nadalje.

Banja Luka

20.02.2018 00:37

Kako polako priprema narod za najvecu izdaju u istoriji srpskog naroda. To kvazi Srbine, samo se povlaci i radi po diktatu onih koji su te doveli da nas prodas. Nemas ti pravo da bilo sta predajes bilo kome dok se i jedan Srbin na ovom svijetu tome protivi, i ako sta potpises iskreni Srbi to nikad nece priznati i smatrace cjelokupno KiM zauvjek teritorijom Republike Srbije. A vraticemo ga kad za to dodje vrijeme. Kao i Republiku Srpsku Krajinu. Ratujemo hiljadu godina i drugacije i ne mozemo jer su uvijek izdajnici medju nama kao sto si ti.

Kad se uspostave i priznaju granice,tu mijenjanja nema. To su priče i lažna nada za običnu narodnu masu.

Lažno Ime

20.02.2018 09:56

Bravo za komentar, hoce AV da nas proda, granice se na Balkanu vrlo cesto mijenjaju, cekacemo nas trenutak, i oni protivno svim pravima pokusavaju oteti dio nase teritorije, mi na to nikad ne smijemo pristati, do tada neka bude zamrznuti konflikt. Doci ce jednom i nase vrijeme.

Dada

20.02.2018 16:05

Amerikanac

20.02.2018 00:48

To samo Vucko i Milokrada mastaju majku vam j...m glavu dajemo stopu Bosne nedamo.

Kamo sreće da su ovi moji patriote, pa da se trebaš iskreno brinuti. Ali zapamti...prvo će prodati KiM i uzeti dobru lovu za to, a onda ide nešto od RS, Vojvodina ili Sandžak...

Draganče

20.02.2018 09:13

Ne psuj i ne lupetaj! Pokušaj biti malo kulturniji i tolerantniji,a ako nemožeš ili neznaš onda idi sa ovog portala i radi to tamo gdje ti dopuštaju! Dosta mojih komentara nije objavljeno a uopšte nisu bili ni blizu uvredljivih,a ovakve stvari se nekom puštaju?! Molim da ovde budemo svi ravnopravni. Hvala!

Poslednji kineski car

20.02.2018 09:22

Kao sto je niste dali ni Turcima, ni Austriji, ni NDH? Ne samo da ste je davali, nego ste okupatora ponizno i ushiceno sluzili!

Da znamo...

20.02.2018 19:21

Jozo

20.02.2018 06:47

Sta je zabranjeno komentarisanje vodjinih izjava?

Bole

20.02.2018 06:52

On je istakao da se mora razumjeti da nema ljubavi,principa ili bilo cega.Pa bogami ima principa kod srbijanske politicarke Vesne Pešić.Kada je nešto politicki pitaju,ona kaže stanite malo,imam ja principe.Kokoška!

Pixy

20.02.2018 08:48

Toliko dobro ide da ga je sramota, a? A mene od njega pogodio transfer blama.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.