Ustavni sud BiH odbacio zahtjev

Ustavni sud BiH odbacio je apelaciju zvorničke kompanije "Alumina" koja je tražila obustavu sprovođenja izvršnog postupka protiv tog preduzeća pokrenutog na zahtjev firme "Pavgord" iz Foče. "Alumina" je apelacijom tražila poništenje odluka Osnovnog suda u Zvorniku i Okružnog suda u Bijeljini na osnovu kojih je "Pavgord" uveden u izvršni postupak umjesto Ukio banke iz Litvanije.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Ukio banka je na osnovu kredita datih od 2003. do 2011. godine povezanim litvanskim preduzećima koja su kao i "Alumina" poslovala u sastavu Fabrike glinice "Birač", potraživala 155 miliona maraka. Taj dug je "Pavgord" u međuvremenu otkupio za 6,4 miliona evra. "Pavgord" traži izvršenje na osnovu ovog duga.

U "Alumini" tvrde da odluka Ustavnog suda BiH ne bi trebalo da ima štetan uticaj na dalje poslovanje preduzeća, jer su u međuvremenu donesene odluke sudova u RS koje kažu da osnovno potraživanje ne postoji, pa "Pavgord" nema šta ni da izvršava - rekao je pravni zastupnik "Alumine" Vladimir Milošević.

Postoje pravosnažne presude u predmetu koje je Ukio banka vodila sa "Birčem" gdje su Okružni privredni sud u Bijeljini i Viši privredni sud u Banjaluci rekli da osnovno potraživanje ne postoji, rekao je Milošević.

(BN)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Radnik

21.02.2018 20:44

Pa koliko ima sporova i koliko sudskih procesa za jedan dug.I ako budete morali da im platite.Dignite kredit i platite ali ne dajte firmu lopovu.

Ti ili si sudija ili tuzilac pa znas KO je lopov.Kako te nije sramota da ti kvalifikujes ko je Lopov a KO nije.

're radnik

21.02.2018 21:31

Birac

21.02.2018 23:17

Eto gocija za koji dan u aluminu.Držte gaće dobro pojedinci.Imali ste plate po 5000km.a radnici 600.700, Što javno ne iznesete platne liste i obrazložite tolika sefovska primanja.A trujete radnike kako će vas Debeli prodati,

Lein

22.02.2018 11:44

Nema jela, nema pica, bez GOCIJA PAVLOVICA !!!

xyzz

22.02.2018 15:05

Ejvala ti Ustavni sude BiH, sad si jasno dao do znanja da si i ti korumpiran. Vidi se da je Klan koji otima Aluminu baš dobrostojeći. Volio bih znati koja silna lova je legla u vaše džepove, gospodo vajni suci. Ipak se malo zastidite, biće nam lakše.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.