Marko Rojs i Borusija Dortmund - jači od povreda!

Iako je prošlu i ovu sezonu češće bio u ambulanti nego na terenu, 28-godišnji napadač dobio je novi ugovor od žuto-crnih.  Jedini ostao veran: Rojs u Dortmundu do 2023. godine! Miljenik publike na Vestfalenu produžio vernost matičnom klubu.

  • Sport
  • Fudbal


U Borusiji Dortmund umeju da cene privrženost, što su pokazali na primeru Marka Rojsa.

Žuto-crne u poslednje vreme napuštaju najbolji igrači zbog bogatih ponuda klubova iz inostranstva, pa i od Bajern Minhena, ali je 28-godišnji napadač više puta dokazao ljubav prema klubu u kojem je ponikao.

Iako je prošle i ove sezone češće bio na tribinama i u ambulanti zbog povreda, imao je nekoliko prilika da narednog leta promeni klub, ali ih je odbio. U Borusiji su to nagradili novim ugovorom, koji je potpisan do 2023. godine.

"Marko svaki tim čini boljim. On je igrač za važne utakmice, igrač koji postiže važne golove. On je zaštitno lice našeg kluba", izjavio je sportski direktor Borusije, Mihael Zorc.

"Presrećni smo što je odlučio da ostane uprkos ponudama iz celog sveta. Imam poseban odnos sa njim, mnogo puta je pokazao posvećenost klubu, na šta smo veoma ponosni", dodao je izvršni direktor, Hans-Joakim Vacke.

Marko Rojs je od 2012. postigao 92 gola za Borusiju u svim takmičenjima, a čak 39 od tih pogodaka bili su za vođstvo žuto-crnih 1:0!

"Dortmund je moja kuća, a Borusija moj klub. Od malena sam sanjao da igram u žuto-crnom dresu i ovo produženje ugovora je znak za budućnost, ono je 'hvala' navijačima i klubu, koji su me uvek podržavali i bili uz mene", izjavio je Rojs.

Iako je od malena bio član Borusijine škole, Rojs je u seniorski fudbal ušao kao član Rot Vajs Alena, a potom je igrao i za Borusiju Menhengladbah, da bi se 2012. vratio u rodni grad.

Svi su odlazili onda kada je trebalo da pokažu lojalnost klubu, ali on to neće učiniti. Ako si nekada bude odlučio za takav potez, klub koji ga bude dovodio u svoje redove moraće prvo da zadovolji apetite Borusije iz Dortmunda. Zvezda Milionera Marko Rojs produžio je ugovor sa klubom sa Vestfalena do 2023. godine i obradovao armiju navijača.

Prethodni ugovor odličnom ofanzivcu isticao je na leto 2019. godine:

„Dortmund je moj dom, Borusija je moj klub! Kada sam bio dete sanjao sam da se pojavim na terenu u žuto-crnom dresu i da igram za ovaj klub“, rekao je Rojs.

Odlični fudbaler je ponikao u Borusiji, ali je klasu nagovestio u Menhengladbahu, pa su Milioneri bili prinuđeni da ga vrate u svoje redove za obeštećenje od 17.000.000 evra. U Dortmundu igra svoju šestu profesionalnu sezonu, a do sada je odigrao 194 takmičarske utakmice i postigao 92 gola.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.