Venger: Ne mrze mene, nego trenera Arsenala!

Strateg "tobdžija" kaže da kritike navijača ne doživljava lično.

  • Sport
  • Fudbal


Pobeda u Milanu, u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope (2:0), dala je ekipi Arsenala priliku da dođe do vazduha. Pre svih, treneru Arsenu Vengeru koji je ponovo na udaru brojnih kritičara posle četiri vezana poraza do duela sa Milanom.

Francuz, ipak, ne misli da su poruke nezadovoljstva koje šalju navijači "tobdžija" upućene njemu lično...

"Oni ne mrze osobu već trenera koji ne donosi dobru igru. To mogu da razlikujem",izjavio je Venger.

"Nesrećan sam zbog tih poraza. Želim da pobedim, čak i sa stilom, to je ambiciozno. Kada to ne postižemo, naravno da patim kao i svi drugi. Arsenal čini 30 miliona ljudi, to nije patnja jedne osobe, želim da usrećim 30 miliona ljudi i to me zanima", dodao je iskusni strateg.

Upitan o besanim noćima, Venger je rekao da je sve to deo posla.

"Radi se o tome da preživite razočaranja i pronađete rešenja, to može da vas učini boljim trenerom u krizi".

Naveo je, takođe, da je ceo život posvetio pobeđivanju u fudbalu i branio je svoj učinak od tri trofeja u poslednjih pet godina. On je rekao da veruje da su kritike trenutne forme ekipe bacile senku na njegov ukupni uticaj u klubu.

Venger je istakao i da je poraz u finalu Liga kupa od Mančester sitija (0:3) napravilo psihološki tešku situaciju njegovim igračima.

Ipak, ima i onih koji su stali u odbranu Arsenalovog trenera. Među njima i njegov dugogodišnji rival Aleks Ferguson, za kojeg Venger kaže da ga je podržao kada stvari nisu išle dobro.

"To je solidarnost. Ja uvek podržavam druge trenere. Ne postoji način da ne patite. Morate da patite", zaključio je Venger.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.