Bertomeu dobio opasnu poruku iz Italije...!

Evroliga nije važnija od reprezentacija! Nećemo da podržimo tvoje ludilo! Rat se nastavlja. . .

  • Sport
  • Košarka


Sastanak čelnika dve krovne košarkaške organizacije u Ženevi nije doneo željene rezultate, a predlog Evroliginih ljudi o temeljnim izmenama u evropskoj košarci predstavljen na 26 strana izazvao je novi revolt Fibine vrhuške.

Zbog toga su razgovori trajali svega 50 minuta. Niz predloga prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua, gde se između ostalog nalaže da se svi reprezentativni događaji smeste u šest sedmica po okončanju klupske sezone, izazvao je burne kritike predsednika italijanskog Saveza Đanija Petrućija, vidno iznerviranog svime što je pročitao.

„Možda Đordi Bertomeu misli da je Evroliga bitnija od reprezentacija, Evrobasketa, Mundobasketa ili Olimpijskih igara. Mi nećemo da podržimo njegovo ludilo“, rekao je Petrući za Korijere delo Sport, a prenosi Sportando.

Kako se navodi, Bertomeu je u predlogu obuhvatila sedam ključnih tačaka spora Fibe i Evrolige, ali isti nije naišao na odobrenje druge strane. Kako se može čuti, FIBA je spremna da razmotri pojedine delove ovog predloga i možda da ga implementira u četvorogodišnji ciklus posle 2021. godine. Dakle, ništa se bitnije neće menjati u narednim godinama. 

Rat se nastavlja...

Izvor: mozzartsport

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.