U petak suđenje ubici iz Gradiške

Dražen Dakić iz Gradiške (41) ubio je u septembru prošle godine u njemačkom Vilingendorfu sina Darija (6), novog partnera (34) dječakove majke i njenu prijateljicu.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Suđenje bi mu trebalo početi u petak, piše Bild.

Dakić je Ektarinu, majku svog sina, ostavio u životu kako bi cijeli život patila za ubijenim djetetom.

Tužioci tvrde da se Dakić nije mogao pomiriti s činjenicom da ga je Ektarina u februaru prošle godine ostavila i pobjegla sa sinom. Dakić je oružje kupio u avgustu u Srbiji ili Hrvatskoj.

Dakić je policiji bio poznat odranije zbog nanošenja tjelesnih povreda i prijetnje. Nekako je saznao gdje se Ektarina i sin skrivaju od njega.

Ektarina je bila u strahu od Dražena i u vrtiću, u koji je išao njen sin, svima je rekla da ne smiju odavati njihovu adresu. Sin je trebao krenuti u školu pa je njegova majka priredila zabavu. Pozvala je novog dečka i prijateljicu. Dražen je upao na zabavu i počeo pucati. Ektarina je pobjegla komšijama.

Policija je nakon zločina pronašla kćer (3) njene prijateljice koja je bila skrivena u ormaru. Dakić je pobjegao. Počela je velika potraga. Jedan prolaznik ga je vidio pet dana kasnije i pozvao je policiju.

Osumnjičeni se predao bez otpora, a prijeti mu doživotna kazna zatvora.

Izvor: 24sata.hr

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

huso

13.03.2018 13:12

Svaki drugi ili treci dan u austriji i njemackoj jedna zena ubijena.Sta je uzrok Toga to nikoga nezanima.Zakonodavci su dali sve na strani zene a muskarce diskriminiraju preko alimentacije.Za zaliti je ovo dijete od 6 godina.

Dr Bjekovic

13.03.2018 16:12

Manijak, to treba baciti zvjerima u zatvoru, ubiti dječaka od šest godina.....bolesni idiot....

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.