Vlada prekinula prvenstvo u Grčkoj!

Grčka vlada odlučila je da prekine fudbalsko prvenstvo na neodređeno vreme nakon skandala u Solunu.  Policija traži gazdu PAOK-a, prvenstvo prekinuto! Grčka policija izdala je nalog za hapšenje Ivana Savidisa, vlasnika solunskog kluba, koji je u nedelju ušao na teren na meču protiv ekipa AEK sa pištoljem. Grčki zvaničnici suspendovali fudbalski šampionat!

  • Sport
  • Fudbal


Nacionalna liga je obustavljena pošto je vlasnik PAOK-a Ivan Savidis na meču protiv AEK-a uleteo na teren sa pištoljem u pokušaju da se obračuna sa sudijom.

Nakon današnjeg sastanka premijera Grčke Aleksisa Ciprasa i zamenika ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa, doneta je odluka da se zaustavi takmičenje.

"Odlučili smo da prekinemo šampionat ... Neće početi ponovo, osim ako ne postoji jasan okvir, sa novim pravilima i uslovima", rekao je Vasilijadis, a prenosi agencija "Rojters".

Kako je saopšteno, grčki Savez i Vlada su u stalnom kontaktu sa UEFA i trenutno ne postoji mogućnost ugrožavanja pravila mešanja politike u sport.

Drugi put u samo nekoliko godina odlučeno je da se zaustavi grčki šampionat, sada jer je sudija Jorgos Kominis morao da prekine jučerašnju utakmicu u Solunu zbog upada na teren nezadovoljnog Savisa zbog poništenog gola PAOK-u.

Zbog dešavanja na stadionu Tumba grčka policija izdala je nalog za hapšenje Savidisa i četiri člana njegovog obezbeđenja.

Grčka policija izdala je nalog za hapšenje vlasnika solunskog PAOK-a Ivana Savidisa, nakon što je tokom utakmice sa ekipom AEK ušao na teren sa pištoljem oko pojasa.

Posle tog skandala održan je hitan sastanak Vlade Grčke, nakon kojeg je saopšteno da se fudbalski šampionat te zemlje prekida na neodređeno vreme.

Savidis je ušetao na teren stadiona Tumba u pratnji telohranitelja besan zbog odluke sudije da poništi gol njegovom timu u 90. minutu zbog ofsajda. Sudija je vrlo brzo nakon toga prekinuo meč.

Policija je navela da traži Savidisa, koji poseduje dozvolu za pištolj, zbog ilegalnog ulaska na teren.

Kako se navodi, istraga je pokrenuta protiv još četiri osobe iz Savidisovog obezbeđenja.

Grčki zvaničnici saopštili su posle hitnog sastanka Vlade da je fudbalska liga suspendovana na neodređeno vreme.

"Odlučili smo da suspendujemo šampionat", rekao je ministar sporta Jorgos Vasilijadis nakon hitnog sastanka Vlade Grčke.

On je naveo da takmičenje neće ponovo početi "ako nema novog, jasnog okvira koji će svi prihvatiti".

Vasilijadis je dodao i da je Atina u kontaktu s Evropskom fudbalskom unijom (UEFA).

Sudija Jorgos Kominis prekinuo je utakmicu kada je odlukom da poništi gol PAOK-u, vredan pobede nad ekipom AEK u meču koji je praktično odlučivao o šampionu, iznevirao Savidisa koji je ušao na teren zajedno sa obezbeđenjem i sportskim direktorom Lubošom Mihelom.

Mihel je čak pretio sudiji rečima "Gotov si", što je uneto u zapisnik utakmice.

Incident u Solunu samo je jedan u nizu u toj zemlji, a nedavno je na istom stadionu pogođen u glavu trener Olimpijakosa Oskar Garsija i tada je, takođe, prekinuta utakmica.

Izvor: B92/mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.