Video - IV: Da se zna koja je starija...!

Sestre Venus i Serena Vilijams sastale su se u trećem kolu Indijan Velsa.

  • Sport
  • Tenis


Voljom žreba Serena i Venus Vilijams sastale su se u trećem kolu mastersa u Indijan Velsu, mnogo ranije nego što su do sada obično odmeravale snage.

Trijumf i plasman u osminu finala takmičenja ostvarila je Venus, pobedivši mlađu sestru rezultatom 6:3, 6:4.

Venus Vilijams je tako prekinula mini niz Serene od tri trijumfa zaredom, odnosno osam pobeda u poslednjih devet duela.Prethodni meč odigrale su u finalu Australijan Opena prošle godine, kada je Serena osvojila pehar, a nakon toga otišla na dužu pauzu zbog trudnoće.

"Mislim da je nivou Serenine igre na zaista visokom nivou i sve vreme morala sam veoma jako da udaram. Nisam bila ta koja vodi meč, već sam samo vraćala loptice", pohvalila je Venus sestrin povratak u formu.

Serena, sa druge strane, zna da joj predstoji još mnogo rada.

"Duga pauza je učinila svoje, jer nisam igrala duže od godinu dana. Nisam razočarana zbog poraza, iako nije tačno da ne bih volela da sam pobedila. Opet sa druge strane možda i ne bih, jer onda to ne bi bilo realno i to ne bih bila ja. Dakle, ispred mene je dug put i radujem mu se", poručila je Serena, koja je u Indijan Velsu trijumfovala dva puta.

Amerikankama je to bio 29. međusobni duel na WTA turu, a Serena vodi skorom 19:12 u pobedama.

Bio je to susret sestara odigran u najranijoj fazi nekog turnira još još od Australijan Opena 1998. godine, kada ih je žreb spojio u drugom kolu.

Venus Vilijams će u osmini finala igrati protiv Letonke Anastasije Sevastove iz Letonije, koja je eliminisala Nemicu Juliju Gerges (6:3, 6:3).

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.