Katar razgovara sa FIFA-om o proširenju SP-a 2022.

Katar je zatražio razgovore sa čelnicima FIFA u vezi sa pripremama i logistikom povodom mogućeg uvećanja broja učesnika na Mundijalu 2022. sa 32 na 48 ekipa.

  • Sport
  • Fudbal


Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) u četvrtak je tražila da se format Svetskog prvenstva na truniru u Kataru proširi sa 32 na 48 ekipa.

Ovakav korak je planiran za 2026. godinu.

Predsednik Fifa Đani Infantino rekao je da takav pregled zahteva studiju izvodljivosti. Infrastruktura u Kataru se brzo razvija kako bi sve bilo spremno za Svetsko prvenstvo, veliki su zahtevi za prvi Mundijal na Bliskom istoku, a proširivanjem turnira bilo bi odigrano i više utakmica. 

"Pre nego što započnu pregovori, važno je da se obave razgovori organzacije i logistike oko proširenja formata turnira u Kataru. Bez obzira na ishod, uvereni smo da možemo uspešno da organizujemo Svetsko prvenstvo 2022. godine", navodi se u saopštenju Organizacionog odbora. 

Katar je planirao da se utakmice na Svetskom prvenstvu igraju na osam stadiona, pa bi promenjeni format takmičenja na Mundijalu uspeo samo ako se deo utakmica odigra u nekoj susednoj zemlji.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.