Zaplijenjeno 94 kilograma duvana

Službenici Jedinice granične policije Gorica spriječili su državljanina BiH čiji su inicijali Z. M. /28/ da nezakonito preveze 94 kilograma rezanog duvana bez akciznih markica.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Navedeno lice je otkriveno juče, prilikom kontrole vozila golf, kojim je Z.M. upravljao u graničnom pojasu na području Posušja.

Otkriveni duvan je privremeno oduzet, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, protiv Z.M. biće podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Službenici Jedinice granične policije Brod 14. aprila uhapsili su lice čiji su inicijali N.A. /51/, državljanina BiH i Hrvatske, a provjerama je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Uhapšeni je kontrolisan na ulasku u BiH na graničnom prelazu Brod i predat je službenicima Policijske uprave Novo Sarajevo Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo.

Na graničnom prelazu Zvirići, prilikom izlaska iz BiH, 13. aprila uhapšeno je lice čiji su inicijali E.P. /31/, jer ga potražuje Opštinski sud u Konjicu zbog krivičnog djela krađa.

Službenici granične policije Doljani predali su uhapšenog, koji je državljanin BiH, službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Istog dana, službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhapsili su lice čiji su inicijali E.B. /28/ nakon što je ustanovljeno da je za njim MUP Kantona Sarajevo raspisao potjernicu zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja droge, navodi se u saopštenju.

Državljanin Hrvatske stigao je na Aerodrom Sarajevo letom iz Beča i predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu za Bazel uhapšeno je lice čiji su inicijali O.I. /56/ jer ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici zbog krivičnog djela falsifikovanje dokumenata.

(Srna)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Vv

17.04.2018 08:28

SVI.STE.VI.MAFIJASI..I.TERORISTI.OD.VAS.NEMA.GORI.LOPOVI.LOPOVI

Da nije zapaljen rudonjin duvan, sta ce pusiti u foci.

Kuku

18.04.2018 01:40

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.