Vulin: Hrvatska izabrala stranu

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin ocijenio je u subotu naveče, komentirišući komemoraciju u Blajburgu, kako je "Hrvatska država još jednom izabrala na kojoj je strani", prenijeli su beogradski mediji.

  • Vijesti
  • Region


Vulin je u pisanoj izjavi povodom učestvovanja hrvatskih funkcionera na komemorativnom skupu u Blajburgu, ocijenio kako je to "slika Evrope kakvu Hrvatska želi", prenosi Hina.

"Između jasenovačkih žrtava i blajburških dželata izabrali su da poštovanje iskažu dželatima. Blajburg je slika Evrope kakvu Hrvatska želi", citirali su beogradski mediji Vulinovu izjavu.

U izvještajima i komentarima subotnjeg skupa u Blajburgu, beogradski mediji posvetili su pažnju i izjavi lovca na naciste i direktora jerusalimskog centra "Simon Wiesenthal", Efraima Zurofa, kako je apsolutno nevjerovatno da austrijske vlasti dopuste održavanje skupa, te kako je neuspješno pokušavao uvjeriti austrijsku konzervativnu vladu da taj skup zabrani.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u subotu na Blajburškom polju kako će Sabor RH i u budućnosti biti pokrovitelj komemoracije blajburškim žrtvama, koje su, naglasio je, jedno od teških poglavlja složene hrvatske istorije, te pozvao građane Hrvatske da istom odgovornošću kojom su stvarali nezavisnu Republiku Hrvatsku, grade njenu demokratsku pluralističku budućnost.

Izvor: Agencije

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Sa strane

13.05.2018 12:24

Hrvatska je tu stranu izabrala u aprilu '41., prekid u SFRJ je bio samo kozmetički. Hrvatska današnja država se temelji na genocidu nad Srbima, Jevrejima, Romima, Italijanima. Za ove poslednje, na našu sramotu, pomogla im je i srpska partizanija.

A sta kaze Zeljko Komsic zombi iz podruma strane ambasade.

Re Sa strane

13.05.2018 12:45

Kaze da svajkakvo ljudsko smece moze da vrslja po BIH,i u pravu je.Nek ode malo u HR malo sutra,

gugi

13.05.2018 13:07

On iz podruma a ti s vrh carshije.Dje su vam Srbi.

Carshija

13.05.2018 15:16

Ava

13.05.2018 22:02

Možeš ti da poljubiš lijepu njihovu da ne mažem gde! Samo mržnja, zavidnost i ljubomora govore iz tebe kao i iz većine nas Srba. Uvek nam je Hrvatska bila trn u oko, samo zato jer su bolji i napredniji, pametniji i kulturniji!

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.