Dala ostavku iz moralnih razloga

Zbog mejlova koje je proteklih dana objavio zagrebački portal "Index", desna ruka premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i potpredsjednica Vlade, te ministar privrede Martina Dalić podnijela je ostavku.

  • Vijesti
  • Region


Pomenuti portal je 9. maja objavio prvi tekst o mejlovima koje su razmjenjivali potpredsjednica vlade Hrvatske Martina Dalić te tvorci Lex Agrokora, koji su kasnije i bogato "nagrađeni".

"U dogovoru s premijerom podnijela sam neopozivu ostavku. Sada odjednom ispada da sam ja postala uteg i teret Vladi. Ja to nikako ne želim biti. Dobila sam politički zadatak spriječiti propast Agrokora i povratak cijele ekonomije u recesiju. Velika je sreća svih današnjih strastvenih kritičara da ih nije dopao ovaj zadatak. I zato i dalje mislim da za to mogu zapaliti svijeću na Kamenitim vratima", rekla je Dalić, prenio portal "24sata.hr".

"Lično nisam učinila ništa krivo, ništa nemoralno ili Bože sačuvaj, nezakonito. Percepcija je takva kakva je, ona je rezultirala da koalicijski partneri HDZ-u iskazuju nezadovoljstvo, Ja to želim zaustaviti i zato dajem ostavku", dodala je ona.

Plenković je prije obraćanja Dalićeve objasnio da je Vlada lex Agrokorom spriječila krizu širih razmjera.

"Niti jednim svojim potezom niti izjavom nismo dopustili da doprinesemo stvaranju atmosfere krize, panike, haosa, te eventualno i širih problema za hrvatski privredni i finansijski sektor. Angažovali smo stručnjake koji su mogli pomoći Vladi da se pripremi za izbjegavanje najneugodnijeg scenarija - niza stečaja Agrokorovih kompanija", dodao je Plenković.

Premijer je istakao da je Dalićeva konsultovala ljude koji su u toj temi mogli biti od pomoći i to u kratkom roku.

"Vlada je stala iza prijedloga zakona, Sabor je usvojio zakon. A zakon je imao vrlo važnu odredbu da se aktivira na zahtjev društva na koji se odnosi. I to je vrlo važno. Da nije bilo zahtjeva Ivice Todorića, zahtjev ne bi bio aktiviran", rekao je Plenković.

(Nezavisne)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

Bosna

14.05.2018 18:04

U Bosni je ostavka misaona imenica.

Banjaluka ..

14.05.2018 18:11

Podnjela ostavku iz moralnih razloga..ok..kod nas ni tenkom ne mozes otjerat sa fotelje ministarske takozvane ministre koji ne mogu podnjeti ostavke ni za zivu glavu...u normalnim drzavama pada vlada radi ovakvih stvari sto se kod nas dogadjaju a ne jedan misnistar da podnese ostavku radi nestrucnosti....PRAVDA ZA DAVIDA....

Kad politicar da ostavku iz moralnih razloga to je veoma nemoralno.Gluposti.Politika i moral.

Re Banjaluka

14.05.2018 21:44

mufa

14.05.2018 18:20

To se kod nas nemoze desiti ni u ludilu.

In

15.05.2018 01:03

Ovi nasi bi radije sve nas iselili posahranjivali samo da ostanu u fotelji.

Svedska

15.05.2018 13:25

Sad cete vidjeti kad njezin primjer budu slijedili i daju ostavke iz moralnih razloga Mile,Bakir i Dragan.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.