Anketnom odboru stigli odgovori

Anketnom odboru Narodne skupštine Republike Srpske sve institucije kojima je upućen zahtjev dostavile su određenu dokumentaciju u vezi tragične smrti Davora Dragičevića, saopšteno je danas iz ovog odbora.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


U saopštenju se podsjeća da je Anketni odbor na konstitutivnoj sjednici, održanoj u utorak uputio zahtjeve glavnom tužiocu Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željku Karanu i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da do četvrtka dostave sve informacije i spoznaje koje imaju u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

"Prva radna sjednica Anketnog odbora biće održana u petak Na tu sjednicu Anketni odbor pozvao je direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana (u 14.00 časova) i načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darka Ilića (u 16.00 časova)" kaže se u saopštenju.

Narodna skupština Republike Srpske formirala je Anketni odbor s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića.

Predsjednik Anketnog odbora je Branislav Borenović (PDO), njegov zamjenik je Drago Kalabić (SNSD), a članovi su Nedeljko Glamočak (SDS), Milanko Mihajilica (SRS) i Goran Đorđić (SNS).

Iz kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika juče je saopšteno da je on uputio odgovor Anketnom odboru Narodne skupštine u kojem ih je uputio na policijske i pravosudne organe radi prikupljanja informacija i sa ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem smrti Davida Dragičevića.

(BN)

KOMENTARI15
POŠALJITE PORUKU

No koment

17.05.2018 16:14

Bez komentara dok odbor ne dobije konačnu sliku, nakon svih prikupljenih činjenica.

Šta da covjek komentarise pozicuja opet spasava satorskog klovna,ovaj odbor ne treba nikome osim tiraninu,da ga izvuce iz gov.. u koja je sam upo,jer je on prvi politicar koji je politiku umjeso u slucaj Dragicevic ili ispolitiziro ga. Davor je covjek koji ima muda i pre tvrd orah za diktatora i njegove klonove.

CRNA KUCA MAJKA MILA

17.05.2018 17:12

Al si glup crna kuca vidis SE da si obolio i da ti nema spasa mrznja je Teska bolest gnjido.

Re

17.05.2018 18:50

Tačno,crna rupa,sve si rekao ...ali,i njima se bliži kraj,neće ovo završiti kako oni misle..Dosta je narodu njihovog srbovanja dok srpsku djecu ubijaju zbog svojih mafijaških interesa..

Mafija

17.05.2018 23:38

Treba proučiti

17.05.2018 16:24

Treba dobro proučiti do sutra oba obdukciona nalaza. S obzirom da je dostavljeno zavodu za sudsku medicinu naravno dobro proučiti sličnosti i razlike u nalazima doktora Karana i doktora Milosavljevića. Pretpostavljam da osim poziva doktoru Karanu, da je tužilaštvo dostavilo i kopije oba obdukciona nalaza.

Corleone

17.05.2018 16:41

Mislim da se SNSD totalno zeznuo kada je odlučio da anketni odbor vodi opozicija. Ili je ovo pak druga situzacija u kojoj SNSD neće da žrtvuje svoje tajkune čiji su sinovi počinili ovo ubistvo pa slučaj tog žrtvovanja prepuštaju opoziciji. U svakom slučaju, ubicama se crno piše, a Ministar je na putu da igumanuje.

Ovdje je sve jasno kao dan ako je ponovljenom istragom utvrdjeno da David nije ucestvovo u placki kuce otkud stvari iz kuce u Davidovim dzepovima.

Zvornicanin

17.05.2018 17:09

Corleone majmune jedan.

Spa

17.05.2018 17:14

Koji si ti car. Svaka čast za komentar.

Re Corleone

17.05.2018 17:20

Снсд ће са анкетним одбором само куповати вријеме,као и са свим раније.Иначе не би наводно украдене предмете подметали мртвом дјетету.Какав требаш бити монструм да то смислиш.Анкетни одбор добија податке од мупа и тужилаштва и тако трла баба,лан. На крају,без дока,анкетни одбор неће моћи ништа са сигурбошћу утврдити осим ограничења у истрази.

БЛ Лејди

17.05.2018 17:26

Potpuno suprotno. Na taj nacin su poklopili opoziciju (po milioniti put) sve ce ti biti jasnije uskoro.

re

17.05.2018 17:29

Mislim da je plan vlasti da Anketni odbor u kojem je većina poslanika iz opozicije utvrdi isto ono što tvrdi vlast,odnosno da je u pitanju samoubistvo. Na kraju bi rekli, evo, tolika buka oko slučaja,a i Anketni odbor koji je "Vaš" je zaključio da je Tužilaštvo i MUP pravilno utvrdilo činjenice i utvrdilo istinu. Inače, Corleone, komentar ti je dobar i može "piti vode", iako ja mislim drugačije.

Dire Straits

17.05.2018 19:24

Doboj

17.05.2018 18:24

Ja mislim da ce Dodik gurnuti ove svoje niz "OBALU" (to je ova nasa OBALA a ne rijecna i morska) pa nije on bezveze "BAJA"!!!

M

17.05.2018 22:35

Ne znam zašto gube vrijeme Radjeni im mogu sve reći,šta se desilo sa Davidom i ko ga je ubio. Oni to sve znaju,kao i Karan,Ilić,Ćulumi i ostali,tužilaštvo,takodje zna

XXL

18.05.2018 17:09

SELJACI PRESTANITE SVADJU I KOMENTARE KOJI NISU DOSTOJNI ..MLAD SE ZIVOT UGASIO..BICE TOGA JOS..NA ZALOST..AJMO SE ZAPITATI KO RODITELJI......IMALI TOME KRAJA...I KO SU..ILI KO JE KRIVAC.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.