Padaju maske oko Davidovog ubistva

Stiže dugo očekivano zasjedanje Narodne skupštine RS o NEOPROSTIVOM ZLOČINU nad Davidom Dragičevićem. Svaki narodni poslanik će sam odlučiti hoće li stati na stranu istine i pravde, ili će se „pridružiti“ spisku već poznatih zločinaca i kriminalaca koje će „PRAVDA ZA DAVIDA“ (pro)goniti do zadnjega. Nema pardona, ni oprosta: ili će stati na stranu Davidovu, ili će završiti u septičkoj jami zajedno sa posrnulim „Golijatom“.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Jasno smo svima dali do znanja kako nas ne zanimaju ni politika, ni izbori, a ni koji narodni poslanik slijedi stranačku disciplinu ili šta već. Svaki narodni poslanik ima svoje ime i prezime, ima slobodnu volju i savjest (valjda?) i PRAVO DA ODLUČI. U tom smislu naredno zasjedanje parlamenta mnogi mogu posmatrati kao „treću sreću“ i još jednom stati na stranu zločinaca i kriminalaca. No, i za to postoji SANKCIJA!

Nisu naši narodni poslanici ni „nevini“, a bogami ni NEVINI, jer ova priča nije od juče. Prvo su svojim glasovima na čelo policije doveli u narodu već dobro znanog zločinca i kriminalca Dragana Lukača. Onda su „nijemo posmatrali“ kako ovaj u policiju vraća Darka Ilića i ostatak iz kriminalne organizacije bivšeg Specijalnog tužilaštva RS. Odlično im je znana činjenica da te barabe iz Specijalnog tužilaštva deceniju i po reketiraju po Srpskoj koga i kako hoće, ali su na sve to bili „slijepi, gluvi i nijemi“.

Na prethodnoj posebnoj sjedinici isti ti narodni poslanici saslušali su našeg Davora i za to su od svog „dragocjenog vremena“ izdvojili malo više od deset minuta. Onda su sat i po slušali gadosti i nebuloze ministra Dragana Lukača. Nema potrebe da to ponavljamo – već je opštepoznato kako se ministar ponašao. Uostalom, kako se ljudski šljam i može drugačije ponašati!?

Na to je odreagovao „narko mazga“ Nasera Orića, šef kluba poslanika SNSD-a Radovan Višković, i „mazga ko mazga“ predložio Anketni odbor, sve sa već poznatim sastavom. Znamo šta su narodni poslanici Anketnog odbora zaključili, te šta će na usvajanje predložiti parlamentu. Zaključili su ono šta se jedino zaključiti dalo: da je David Dragičević ubijen i da istraga (ako se to tako može nazvati) nije vođena zakonito i pravilno.

Danas neki govore da je Anketni odbor „izašao iz okvira mandata“. Kako? Dato im je u mandat da ispitaju šta se dogodilo u slučaju stradanja Davida Dragičevića, te kako su institucije reagovale. I Ljudi zaključili da je David ubijen, te da su POJEDINCI, sve sa imenima i prezimenima, odgovorni za nezakonitosti u kvaziistrazi. Četiri narodna poslanika su tako zaključila, a peti je ostao SUZDRŽAN (i to nešto znači!). Sad, ovi što tvrde da im to nije bilo u „mandatu“ – nisu objasnili šta je onda bio stvarni mandat Anketnog odbora.

Možda treba vjerovati Miloradu Dodiku i njegovom navodu kako je „mandat“ Anketnog odbora bio samo da pokaže kako je opozicija nesposobna za „državne stvari“. Ukoliko je vladajuća koalicija stradanje Davida Dragičevića samo gledala kroz prizmu politikanstva, onda nas posebno zanima SPISAK onih koji su za to glasali (i koji su odbili prijedlog Lukačove smjene). To im cijenimo kao „drugu ličnu“!

Znači, svaki narodni poslanik će sam odlučiti hoće li zaraditi i „treću ličnu“, odnosno da li će dospjeti na spisak onih koje smatramo odgovornima za stradanje Davida Dragičevića i tešku situaciju u koju je Republika Srpska dovedena nemarom i ličnim interesima pojedinih narodnih poslanika. Njihov MANDAT, obzirom da odlučuju u najvišem zakonodavnom i političkom tijelu vlasti Republike Srpske, jeste da čuvaju ustavnost i zakonitost. To što su pojedinci blagonaklono gledali na ponašanje „Golijata“, a posebno spram našeg Davida, pa i za to postoji odgovornost.

Samo, krajnje je vrijeme da shvate kako je njihov „Golijat“ davno upao u septičku rupu i da teško smrdi. Ma smrdi toliko da se njegov „smrad“ osjeća diljem Evrope i svijeta (neka malčice pogledaju evropske medije). Pritom, neka, pored onoga šta mediji izvještavaju o „PRAVDI ZA DAVIDA“, pogledaju i šta se dešava oko niza međunarodnih istraga presijecanja međunarodnih lanaca krijumčarenja narkotika. I sa te strane će njihov „Golijat“ ubrzo biti krivično gonjen.

Elem, da ne bi dalje trošili vrijeme, ovaj tekst ću zaključiti podsjećanjem da sam davno objavio kako je „interna istraga“ oko ubistva Davida Dragičevića u osnovi okončana. Nadalje je tek pitanje tehnikalija. Odgovorno tvrdim da su Dragan Lukač i Darko Ilić organizovali otmicu, monstruozno mučenje i bezobzirno ubistvo Davida Dragičevića. Da Mahmut Švraka nije odlučio stati na stranu zločinaca, odnosno da je usvojio Davorov i moj prijedlog o formiranju novog tužilačkog tima, mi bi se već povukli sa Davidovog trga i dalji postupak prepustili nadležnim institucijama. Upravo onako kako su Suzana i Davor to zatražili prvog dana – da institucije realizuju istinu i pravdu.

Ovako, ostaje nam da se borimo na dva fronta. Prvo da djelujemo procesno, ali svi vide kakve su nam tu mogućnosti. Nije za povjerovati, ali Želimir Lepir i Dalibor Vrećo još uvijek vode „istragu“ protiv mrtvog Davida oko navodne provale u kuću Rađenovih. Kako drugačije protumačiti angažovanje „slovenačkog eksperta“ da ocijeni sa „2+“ da upravo David Dragičević ulazi u kuću Rađenovih? E pa nije u tu kuću mogao ući sve i da je htio, kad se u kritično vrijeme nalazio na istom mjestu gdje i ona dvojica što su ga presreli na (kako ga danas nazivamo) Davidovom trgu. Da, govorim o onoj dvojici sa jedinog vjerodostojnog video snimka (ispred Boske) u cijelom krivičnom predmetu, a za koje sam po načinu presretanja ocijenio da su policijski operativci.

Pošto unutar organa krivičnog gonjenja Republike Srpske nemamo adekvatnog „sagovornika“, a samo zbog političke volje naših narodnih poslanika da se i dalje podređuju „Usmrđenom Golijatu“, onda nam jedno preostaje da se i dalje BORMO ZA INSTITUCIJE. Da, „PRAVDA ZA DAVIDA“ je ta koja se bori za naše institucije i Republiku Srpsku, a svi znaju za šta se bori „Usmrđeni Golijat“. Da ne bi bilo zabune: borimo se mi i za Bosnu i Hercegovinu, samo ni sa strane državnih institucija ne vidimo adekvatnih reakcija povodom spornih dešavanja. Tako da ćemo se u narednom periodu morati fokusirati na međunarodno pravo i na međunarodna tijela zaštite prava građana i osnovnih ljudskih sloboda.

JAVNO OBEĆANJE: Ukoliko kod narodnih poslanika ipak (?) proradi savjest i ODLUČE stvotiti elementarne pretpostavke krivičnog gonjenja javno obećavam da će ubistvo i ubojice Davida Dragičevića biti procesuirani u začuđujuće kratkom roku. U suprotnom: bitka ide po „planu i programu“.

http://borislavradovanovic.blogspot.com/

KOMENTARI40
POŠALJITE PORUKU

ЖИКА Ж

22.06.2018 08:30

Ко другом јаму копа сам у њу пада!!! 5+ за Борислава Радовановића!!!

Upravo tako, opoziciju treba istjerati iz ormara i pokazati ih narodu.

Sale

22.06.2018 11:53

Samo vas gledamo..opet cenzurisete komentare protiv ovog cirkusa...samo tako...sve cete nas otjerat da gllasamo za rezim.

La1

22.06.2018 12:15

Pa znaš šta, čovjek treba pripaziti šta piše, šta govori - osjećanja se mogu izraziti na razne načine! Treba malo povesti računa! Meni lično, nikad nisu prepravljali ni jedan komentar, i uvijek su mi svaki objavili, ali ja ne psujem, ne kunem, ne prijetim!

Za La1

23.06.2018 09:26

Mouse

22.06.2018 08:51

Borba do kraja,ako se stane samo na tren,ovi ce učiniti sve da to padne u zaborav.Nadam se bliskom kraju kriminalne organizacije.Pravda za Davida.

Nindža Kornjača

22.06.2018 08:56

Nije lako boriti se sa mafijom,još kada se uvuče u državne organe,tek tada je to borba do posljednjeg daha.R.Srpska je zloupotrebljena od strane korumpiranih političara i njihovih poslušnika,sva ključna mjesta su u njihovim rukama,mogu raditi šta im je volja.Pravda za Davida.

Dobro

22.06.2018 08:57

Pravda za Davida!!!!!!

Hobotnica

22.06.2018 09:01

Mi imamo svoju hobotnicu,čiji pipci grabe i stežu u svim pravcima,to je vlast na čelu sa Miloradom Dudukom.Pravda za Davida.

PRIJEDORČANIN

22.06.2018 09:01

Bravo Borislave Radovanoviću.

P. P. Njegoš

22.06.2018 09:16

Boga mi, kmeči Borislav k'o veliki...

Vaš komentar kao da je pisao Siniša Kostresević. Jer mi se čini da ovo piše neko čista obraza,(bar u slučaju Dragičević),a opet neko ko zna sve.

U straha su velike oči Za xyx

22.06.2018 10:23

Isti komentar primjetih na još jednom mjestu. Slažem se da se radi o osobi čistog obraza a ipak nekom ko dovoljno zna.

Re U strahu su velike oči

22.06.2018 12:17

ŽIKA Ž

22.06.2018 09:31

Pravda za Davida. Zdravlje za Davora.

xyx

22.06.2018 09:32

Smrt Davida Dragicevica se mora razjasniti do kraja. Neka kazu Ilic , Culum , Lukac , Karan zasto su lagali, zasto su radili mimo propisa. Neka kazu predsjednik i ministar zasto su se ukljucivali u slucaj odmah na pocetku kada ih jos niko nije pozvao. Neka kaze tuzilastvo sta radi 85 dana istrage, gdje su vjestacenja iz Beograda , Zagreba... Neka kaze Davor Dragicevic zasto je presutio neke vazne detalje koje zna, zasto nije iznosio punu istinu a tvrdi da jeste. Neka kaze Davor zasto se sastaje sa ljudima koji treba da se nalaze na listi saucesnika a Davor ih ne proziva. Neka kaze Davor ko je poslao poruku koja je prosljedjena inspektoru Karanovicu i kojom se sumnjici David da je lopov. Neka kaze Vaskovic Lazov i Radovanovic Sizofrenik punu istinu kad svaki dan pise da zna i najsitnije detalje. ISTINA I PRAVDA A NE LAZI I MANIPULACIJE

BRAVO.

lara

22.06.2018 09:52

Vaš komentar kao da je pisao Siniša Kostrešević. Jer mi se čini da je pisao neko čista obraza(bar u slučaju Dragičević),a opet neko ko zna sve,ali su mu ruke vezane.

U straha su velike oči za xyx

22.06.2018 10:32

Можда би неко из "Игокеа" нешто знао о овом случају..

КОШ

22.06.2018 11:12

Napisao si da je Slobodan ovo, Borislav ono, a za onu pokvarenu, zlobno svitu sa konferencije nisi dodijelio ni jedan jedini epitet, a ni za tužno ilićevo imanje tužilaštvo puno nesrećnika kojima je on bio šef i mentor-zbog istog su ostali bez svoga "ja". Uskoro će se dokumentovati sve što Davor zna i brzo će se doći do istine. Šta ćete onda???

Uskoro

23.06.2018 00:25

baka

22.06.2018 09:35

Bravo Radovanovicu!

Blic

22.06.2018 09:46

Nema ljudi od svega toga nista. Samo Bog moze kaznit zlocince, a vi sto mlatite u prazno, od toga nema nista.Prije svega treba doci do promjena u oktobru-a vidi svak da ce ovi ostat da vladaju.

Ocevidan je zamor materijala.Sada se nesto ocekuje od 7. Jula.

fajront.

22.06.2018 19:40

Boro

22.06.2018 09:56

Diplomirani sam masinski inžinjer,pet godina sam na birou, zato sto nisam htio u SNSD. Ocekivao sam promjene u oktobru, ali mi jedan visoki funkcioner SDS-a rece da ni oni sami ne vjeruju u to. Idem kod tetka u Berlin, pa makar radio na gradjevini. PRAVDA ZA DAVIDA!

E Boro nemoj pretjerivati toliko, tek onda je ocigledno.

Wodolija

22.06.2018 11:00

Nemam ja sta pretjerivati, ali jos za cetiri godine pod Dodikovom vlasti nece ni kamen na kamenu ostati. Vi sto vam je dobro, ja vam zelim srecu, ali uvjericete se sami za godinu-dvije.

Boro

22.06.2018 12:01

Izgleda da je lakše podviti rep i otići, biti tudji sluga, nego se boriti za svoje i na svome! Srbi moji, nekad hrabri i ponosni, u šta se pretvoriste!

Za Boro

23.06.2018 09:36

Sacekaj Boro jos 3 mjeseca kad si toliko cekao. Bice promjena,vjeruj mi kad ti kazem.

Sacekaj Boro

24.06.2018 20:37

M

22.06.2018 10:17

Mislim Borislave,da Vi trebate pitati Vašeg kolegu Sinišu Kostresevića do gdje je stigao sa istragom i ko to od njegovih šefova opstruiše istragu,jer je očigledno da su mu namjere časne a ruke vezane.Zar to niste shvatili kad je odgovarao na Vaša pitanja na anketnom odboru.

Naravno da je Borislav shvatio,a i svi mi ostali!

Za M

23.06.2018 09:38

U straha su velike oči

22.06.2018 10:20

Svi trebaju reći istinu,apsolutno sve što znaju,takodje i Vi Borislave i Davor.

Hamdi ga Gandi

22.06.2018 10:26

U Drzavi sa najvecom korupcijom mozda na svijetu,pomenuti rijeci Istina i Pravda,to izaziva strah kod mnogih.Pocevsi od Hodza i Popova pa nadalje svi povezani interesima za svoj Dzep.Da Davoru Bog ili ta veca sila Bude na pomoci da istraje za Pravdu i svoje Dijete.Pravda za Davida!!!

Vladimir

22.06.2018 10:33

A kada padnu past će i Borenovic sa svojim PDPovim poltronima. O Anketnom odboru da ne govorim. SDS je ionako pao...

Ma nemoj? Baš ti je neka jaka moć zaključivanja?!

Za Vladimir

23.06.2018 09:40

Daj podkrijepi sa necim

Iiii

24.06.2018 20:38

Sve ih je manje sefe

22.06.2018 11:53

Zna dodik dobro ko je mucio i ubio Davida, al nesmije nista jer zajdno snjim suruje kako da odcjepi RS od Bosne i Hercegovine. Dace Bog svakom zasluzenu kaznu.Nicija nije do zore gorjela.Pravda za Davida, robija za ubice i saucesnike.

Ja sam Nidžo Jabuko

22.06.2018 11:53

I šta poslanici treba da izjave? Kakav ishod će zadovoljiti pravdu to jeste interese finansijera protesta? Ima li skupština mandat da preuzima na sebe posao tužilaštva i sudstva? Hoće li nam biti bolje ako SZP pobjedi na izborima? Hoće li se poslanici o svakoj smrti izjašnjavati i ubuduće ili samo kada je to u interesu britanske obavještajne službe? Znamo da je trenutna vlast kriminalizovana a jesu li pošteni ovi iz SZP? U PAMET SRBI!!!

bravo Nidžoooo. bravo jabuko moja.

Bravo

22.06.2018 12:41

samo neka kažu da je izvršeno UBISTVO nad DAVIDOM.(što je tužilaštvo i polica već prije 80 i više dana trebalo reći) To ,,jabuko" moja hoće li nam biti bolje ili gore ako pobijede ovi ili oni, ,,naši ili njihovi", poštenom narodu neće. Ipak ti idi i beri jabuke...

Zare

22.06.2018 12:48

Ne, ovi su najbolji. Tito

Haha

24.06.2018 20:40

Ilić Bombaš

22.06.2018 12:45

Bombaš ilić je sve ovo i zakuvao...braneći svoje kriminalne radnje...i opet ništa...ni da ga smijene a kamoli strpaju u zatvor....darko ilić je bombaš samoubica...jedini srbin.

On je dio ekipe iz Dodikovog Specijalnog tužilaštva. Umišljeni provincijalci koji hodaju okolo ćelavi i obučeni u crno (valjda tako izgledaju opasno). A onda te krimose inspektore ubace u institucije: Osnovni sud, Okružno tužilaštvo, MUP... Svaka nabildana protuva zna ko će biti predsjednik suda, ko sudija, stručni saradnik.... Sve je to produkt Dodikovog režima. Mada ni oni drugi nisu bolji. Katastrofa. Žao mi je malog Davida i što nije nagulio vani kod majke. On je mogao puno postići u životu. Ovdje budaletine i zadnji šljam samo mogu napredovati.

La2

22.06.2018 14:29

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.