Kriminal: Stan za Željkinog svekra

Milan Vukelić protiv Čede Savića podnio krivičnu prijavu. Upozoravao na kriminal “građevinske mafije”, otimačinu zemljišta i stanova. Savić osuđen za kriminal pet godina nakon ubistva Vukelića.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Bivši direktor Zavoda za izgradnju Banjaluka (ZIBL), Čedo Savić, pravosnažno je osuđen, između ostalog i zbog toga, što je Živojinu Cvijanoviću nezakonito omogućio da dobije stan u Banjaluci i tako protivpravno stekne imovinsku korist. Savićeva desna ruka u ZIBL-u, u to vrijeme, na funkciji tehničkog direktora bio je Živojinov sin Aleksandar Cvijanović, inače suprug Željke Cvijanović, aktuelne predsjednice Vlade Republike Srpske.Zbog ove i drugih malverzacija sa stanovima, Savić je nakon priznanja krivice osuđen i platio kaznu od 9000 maraka.

Prijavu protiv bivšeg direktora ZIBL-a, 19. juna 2007. godine podnio je Milan Vukelić. Ovaj građevinski inžinjer zaposlen u ZIBL-u ubijen je 6. novembra iste godine. Prije ubistva u javnost je iznio niz činjenica o kriminalnim radnjama Savića, Cvijanovića, tadašnjeg gradonačelnika Dragoljuba Davidovića i drugih, o sprezi "građevinske mafije" sa aktuelnom vlašću.

Ubice i nalogodavci tog zločina do danas nisu otkriveni i procesuirani. Bio je zaposlen u ZIBL-u.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Savića je podnosila i policija. Mnoga nedjela koja se vežu za njega i njegove bliske saradnike iz ZIBL-a, ali i iz vladajućih političkih krugova, ostala su nekažnjena.  

Čedo Savić

Kao dugogodišnji direktor ZIBL-a, Čedo Savić je bio vrlo uticajan funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorda Dodika.Skupština grada Banjaluke, u kojoj ta stranka decenijama vodi glavnu riječ, svojevremeno je donijela kontroverzne odluke na osnovu kojih je ZIBL-u povjeren širok spektar ovlaštenja pri realizaciji građevinskih projekata na teritoriji ovog grada. Osim što je upravljao stambenim jedinicama u vlasništvu grada, ovaj zavod je dobio ovlaštenja da raspisuje tendere, vrši izbor najpovoljnijeg ponuđača, vrši nadzor i prijem objekata na teritoriji Banjaluke, čime je dobio svojevrsan monopolski položaj. Ovo je omogućilo brojne malverzacije koje su javno dovođene u vezu sa ZIBL-om i njegovim tada neprikosnovenim direktorom Savićem. To je posebno dolazilo do izražaja u vrijeme dok je gradonačelnik Banjaluke bio Dragoljub Davidović (sada poslanik SNSD-a u Skupštini RS), s kojim je Savić bio u bliskim vezama.

Među brojnim aferama o kojima su u to vrijeme izvještavali mediji, pominjane su i malverzacije sa stanovima u vlasništvu Grada Banjaluke.

Tako je banjalučki magazin "Patriot" 2004. godine objavio serijal tekstova o ovim radnjama. Prema pisanju ovog lista, malverzacije su se odigravale na sljedeći način: prvo bi Grad Banjaluka, na čelu sa Davidovićem, stanove dodijelio na raspolaganje ZIBL-u, a onda je ZIBL na čelu sa Savićem te stanove dodjeljivao licima koja zakonski na to nisu imala pravo, jer nisu bili zaposleni u gradskim organima pa ni u Zavodu. Oni su te stanove poslije otkupljivali po bagatelnoj cijeni od 2-3 hiljade maraka. Stanovi dobijeni na ovaj način su najčešće poslije preprodavani po basnoslovnoj cijeni.

Presuda

U presudi Osnovnog suda Banjaluka, koja nam je dostavljena na uvid, Saviću se na teret stavlja više krivičnih djela.Dana 26.05.2003. godine sa K. S. zaključio Ugovor o zakupu stana br. 01-3168/92 kojim se K. S. u zakup daje stan u B. L. u Ul. K. P. II br. 57, iako K. S. nije radnik Zavoda za izgradnju a.d. B. L., a što je omogućilo istom da dana 04.07.2003. godine zaključi Ugovor o otkupu stana br. 1823/03/2907959101461 po otkupnoj cijeni od 2.296,30 KM, a koji stan je kasnije prodao trećem licu za iznos od 45.000,00 KM,- dana 01.08.2003. godine donio rješenje br. 01-4622/03 kojim se C.Ž. iz B.L. dodjeljuje stan u B. L., u Ul. R. D. br. 11 i isti dan zaključio Ugovor o otkupu stana br. 01-4622/03 sa C. Ž. iako C. Ž. nije radnik "Zavoda za izgradnju" a.d. B. L., a što je omogućilo istom da dana 22.10.2003. godine zaključi Ugovor o otkupu stana br. 2625/03/1007932103522 po otkupnoj cijeni od 2.370,10 KM,- dana 08.07.2004. godine donio Odluku br. 02-2862/04 o dodjeli stana kojom se M. P. dodjeljuje u zakup dvosoban stan u prizemlju u zgradi br. 11 u Ul. S. Š. u B. L., iako M. P. nije radnik „Zavoda za izgradnju“ a.d. B. L., a što je omogućilo istom da dana 19.08.2004. godine zaključi Ugovor o otkupu stana br. 621/04045958330189 po otkupnoj cijeni od 4.984,90 KM koji je kasnije prodao za 88.000,00 KM”, navodi se između ostalog u presudi.

K. S. je Koljanin Slobodan. Koljanin, rođeni brat Perice Koljanina, u to vrijeme šefa odjeljenja Ministarstva RS za izbjegla i rasljena lica (OMI).
C. Ž. je već pomenuti Cvijanović Živojin.

M.P. je Muzgonja Predrag, takođe u to vrijeme zaposlen u OMI-u.

Kao što je potvrđeno i ovom presudom, nijedan o pomenutih nije bio radnik ZIBL-a, pa prema tome nije mogao ni dobiti stan. Zato su uspjeli nezakonito steći pozamašnu dobit.

Savić nije na vrijeme uplatio kaznu, pa mu je zbog toga bila određena kazna zatvora. Ipak , u posljednji čas je sudu dostavio potvrdu o uplati, pa nije završio iza rešetaka.

Svi navedeni su u to vrijeme politički visoko kotirali u vladajućem SNSD-u.

Da bi Živojinu Cvijanoviću dodijelio stan, Savić ga je prethodno "promovisao” u "dugogodišnjeg stručnog saradnika" ZIBL-a.

Iz stana koji je dodijeljen Živojinu Cvijanoviću, kako je tvrdio Milan Vukelić, prethodno je na ulicu izbačena porodica pokojne Milke Čikić, koja je do smrti bila zaposlena u ZIBL-u.

Stan dodijeljen Cvijanoviću je ubrzo po otkupu prodat.

Kada su informacije o ovim i drugim Savićevim aferama 2004. godine procurile u javnost, reagovao je i Milorad Dodik lično.

On je kao predsjednik SNSD-a, 23. septembra te godine, donio odluku kojom se Savić isključuje iz stranke.


 
"Čedu Savića isključujem iz članstva Saveza nezavisnih socijaldemokrata sa danom 23.09. 2004. godine zbog neodgovornog postupanja u obavljanju svoje funkcije direktora Zavoda za izgradnju Banjaluka", naveo je Dodik u ovoj odluci.

"Tražim od odborničkog kluba SNSD u skupštini Grada Banjaluka, da u Skupštini pokrenu postupak razrješenja Čede Savića sa položaja direktora Zavoda za izgradnju Banjaluka, kao i nadležne institucije da preduzmu odgovarajuće zakonom predviđene postupke", navodi se dalje u odluci predsjednika SNSD-a.

Bilo je to, međutim, desetak dana pred lokalne izbore. Na izborima u Banjaluci su opet pobijedili SNSD i Dragoljub Davidović. Iako je SNSD tada osvojio apsolutnu većinu u skupštini grada, odluku Milorada Dodika je "zaboravio" i sam Dodik. Čeda Savić je još godinama rukovodio ZIBL-om, visoko kotirajući u Dodikovom i u Davidovićevom  društvu. Odluka o njegovom eliminisanju, pokazaće se, bila je samo Dodikov predizborni trik.

Krivična

Milan Vukelić je Savića, između ostalog, optužio da je reketirao kompaniju "Subašić", koja je radila na rekonstrukciji Trga Krajine. Kako je utvrdio, Savić je od ove kompanije uzeo 60.000 maraka.

Ovi radovi na Trgu Krajine su bili jedan od glavnih razloga zbog kojih se Vukelić sukobio sa Savićem i njemu bliskim moćnicima.

Optužio je Savića i da je, u ime ZIBL-a, sa svojim sinom Vedranom Savićem, nezakonito 9.5.2003. godine potpisao ugovor o "prenosu prava i obavaze  investiranja nadogradnje stana" u Ulici braće Pantića u Banjaluci ili prosto rečeno: stambeno ga zbrinuo na račun ZIBL-a, iako Vedran Savić nije bio zaposlen u tom zavodu.

Vukelić u tužbi ne pominje stan koji je dodijeljen Muzgonji.

Zato je naveo da se, kako je naglasio, prema neprovjerenim informacijama, po naređenju direktora, u zemljišnim knjigama vrši preknjižavanje zemljišta u vlasništvu grada na ZIBL.S obzirom da je ZIBL izrastao iz nekadašnjeg opštinskog stambenog preduzeća u akcionarsko društvo, na ovaj način je stvorena opasnost da grad dođe u problem sa raspolaganjem tim zemljištem.Da su ove Vukelićeve sumnje bile opravdane, potvrdio je i Slobodan Gavranović, kada je na mjestu gradonačelnika Banjaluke naslijedio Dragoljuba Davidovića.

On je 2015. rekao da ima informacije da je gradsko građevinsko zemljište preknjižavano na ZIBL i da će zbog toga biti pokrenut krivični postupak.

Ovaj kriminal, međutim, nikada nije dobio sudski epilog.

Savića je na čelu ZIBL-a naslijedio Aleksandar Cvijanović. Kada je podnio ostavku na tu funkciju u oktobru 2014. firmu je ostavio u minusu od 909.822 KM i 2,2 miliona neregulisanih, uglavnom kratkoročnih obaveza.

To mu nije smetalo da firmu koju je ostavio u ovakvom stanju tuži za neisplaćene plate i regrese u iznosu od 12.236 KM.

Nakon sporazuma o sudskom poravnanju, ZIBL je pristao da mu isplati ovaj iznos u šest jednakih rata.

Cvijanovića je na mjestu direktora zamijenio Vojislav Tešanović. Problemi naslijeđeni u firmi u narednim godinama samo su produbljeni, tako da je zavod došao do ivice propasti i rješavanja dugova rasprodajom imovine i otpuštanja  radnika kojima se duguju plate.

Ranije smo pisali o tome i kako je Cvijanović zajedno sa Savićem vršio pritisak na Milana Vukelića da potpiše prijem radova nakon rekonstrukcije parka "Petar Kočić". Smatrajući da su počinjene nezakonite radnje, Vukelić je to odbio zbog čega je sa šefovima ušao u otvoreni sukob. Vukelić je bio član komisije ZIBL-a bez čijeg potpisa nije mogao biti izvršen tehnički prijem radova ni na jednom objektu.

Kroz stijene Banjalučkog polja

Možda najupečetljiviji primjer kriminala Savića i "građevinske mafije", kako ih je Vukelić javno nazivao, jeste posaoizgradnje kolektora otpadnih voda koji vodi preko Banjalučkog polja.

Na javni tender za izbor najpovoljnijeg izvođača javilo se više učesnika. Najpovoljniju ponudu dostavila je jedna firma iz Srbije. Drugi je bio banjalučki "Hidrokop", a posao je dobio treći ponuđač – "Integral inženjering" iz Laktaša čija je ponuda bila skuplja za 400.000 maraka. Vrijednost posla procijenjena je na tri miliona maraka. Međutim, dodatnim aneksima na ugovor vrijednost radova je uvećana za još dva miliona konvertibilnih maraka. Navodno, izvođač je na ravnom banjalučkom polju naišao na stijene, što je za toliki iznos poskupilo radove. Vlasnik "Integral inženjeringa" je Slobodan Stanković, javnosti poznat kao vrlo blizak vrhu vladajuće partije i Miloradu Dodiku.

Krivična protiv Dodika i ostalih

Stankovićeva firma i njena sestrinska firma "Integra" čiji je formalni vlasnik Stankovićeva supruga, poznati su kao glavni izvođači radova na većem broju projekata za koji su finasirani iz budžeta RS, budžeta grada Banjaluke ili opština u kojima je na vlasti Savez nezavisnih socijaldemokrata. Bili su glavni izvođači radova na izgradnji Administrativnog centra Republike Srpske (zgrada Vlade RS i prateći objekti), kao i prilikom izgradnje auto-puteva ili izgradnje zgrade RTRS-a.

Ovi poslovi bili su i predmet istrage koju je protiv Dodika i ostalih vodilo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo je istragu pokrenulo na osnovu izvještaja koji je dostavila Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u februaru 2009. godine. Milorad Dodik, šest tadašnjih ministara Vlade RS, funkcioneri i direktori javnih institucija, Slobodan i Slavica Stanković, sumnjiče se za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja, pranje novca i poresku utaju. SIPA je u ovom izvještaju navela da je ovim radnjama budžet RS oštećen za više od 115 miliona maraka.

U junu 2011. godine Tužilaštvo BiH je veći dio predmeta, izuzev dijela koji se odnosi na pranje novca i poreske utaje, prebacilo Specijalnom tužilaštvu RS. Specijalno tužilaštvo je 27.12. 2011. obustavilo istragu zbog, kako je navedeno, "nedostatka dokaza".

Zgrada Vlade RS je svečano otvorena 21. novembra 2007. godine. Milan Vukelić je ubijen 15 dana ranije. Da je bio živ, po funkciji koju je obavljao, bio bi zadužen za prijem radova. Tehnički prijem zgrade obavio je ZIBL na čelu sa direktorom Savićem i tehničkim direktorom Aleksandrom Cvijanovićem.

Izvor: impulsportal.net

KOMENTARI60
POŠALJITE PORUKU

Odgovor

24.06.2018 20:28

Zeljka,Zeljka......

Ko sve nije ojadio ovu drzavu i narod da smo Svajcarska Njemacka i Austrija odavno bih propali a oni dobiju uslovne kazne ili nesto minimalno i nezna se dali izdrzavaju te kazne ili su negdje na odmoru

Katastrofa

24.06.2018 20:56

Ova crvena bagra uložila samo 20% snage u izgradnju i razvoj Republike Srpske od one koju su ulagali u smišlajnje i provođenje raznih marifetluka, mi bi smo danas bili u rangu sa razvijenim državama Evrope (Češka0, Slovačka, Estonija...), a ne bismo bili najgori u Evropi a skoro i u svijetu.

Da je

25.06.2018 15:25

koja mafija...pamet ljudi u glavu!!! ako ostanu crveni kmeri na vlasti- ubistvo vukelica i mnogih drugih nikad se nece razjasniti....

pravda za vukelica

25.06.2018 17:16

Dodik je s pravom usplahiren jer nijeispunio obećanjadata onima koji su ga doveli a tu je i oficir za vezu Željka c. i neposredni pretpostavljeni koja mu svaki dan duva za vrat.Gore mu je što je morao dovesti na to mjesto sebi za napast.

Svetozar

27.06.2018 16:25

Top

24.06.2018 20:29

E, ovo su konkretne stvari! Zašto opozicija nije tako precizna?

Toliko o tom

24.06.2018 20:30

TAD je i Ranku Škrbiću od strane Grada Banja Luka dodijeljena kupljena kuća u Solunskoj ulici u Banja Luci koju je isti otkupio za tricavih 1000 maraka.

sRBIN

24.06.2018 20:44

KO JE UBIO MILANA VUKELICA ??- odgovor je u tekstu gore !

Mafijaška vlast.

Re

25.06.2018 07:40

Kriminal

24.06.2018 20:45

Ovako rade svi u snsd-u, to je njihova mantra. Ako radiš pošteno, ne možeš ni biti u toj stranci.

U KAKVOJ CRNOJ STRANCI..MA NI U OPOZICIJI TE NEMA JER TAKVIH BEZ ORASA SE SVI BOJE PA IH NA SVE NACINE GAZE I UNISTAVAJU ZATO NAMA NEMA BOLJITKA, ZALOSNO ALI ISTINITO.

RE KRIMINAL

24.06.2018 23:40

Biserka

24.06.2018 20:46

Nije valjda da je i Cvijanovićka u kriminalu? hahahahaha

Ovaj zenski papak je toliko otrovan da svaku pametnu pretvori u nistavilo.

nema protivotrova

24.06.2018 21:25

Presjednica

24.06.2018 20:46

Ako postane predsjednik rs hoće li žeks još koji stan pribaviti porodici?

Boga mi će "neko" napipati ćorku.

re

25.06.2018 17:37

igor

24.06.2018 20:55

Prokleto im bilo

Zoran

24.06.2018 21:00

Svi mi koji smo u inostranstvu moramo svaki dan ljubiti zemlju u kojoj se nalazimo. Vi zivite u mafijaskoj drzavi

Tako je komsija. Tamo me mogu vratiti samo u horizontali.

Igor

24.06.2018 22:30

Ne bih se dole vratio i kada bih imao platu 20.000 eura mjesecno i da mi neko da cijelu zgradu u bilo kojem gradu u BiH, a ne samo luksuzan stan. Dole je sve zatrovano.

Re

25.06.2018 08:54

Dragan b

24.06.2018 21:07

I nazalost nikom nista .

Darko Miha

24.06.2018 21:08

Au i neko iz tako ljepe porodice da bude kandidat za predsjednika skandalozno

Dogorilo dogorilo do nokata e Zeljka Zeljka zlo ovoga naroda eto ti rabote sramoto odgovaraces neces se izvuci ni ti ni tvoji pajdasi nema privatne prcije na tudjoj cacevini Zeljka niti juca od cokolade ni trave ni potoka ni mirna sna ni blagostanja oteto prokleto ZIBL pamti i sve zapisano Zeljka dokaza pun kamion kadtad na vidjelo pravda izlazi

Aaaaa

24.06.2018 21:24

Mitar

24.06.2018 21:09

I neka me neko ubijedi da Željka nije znala za ove mutne radnje

Oni tuze i odmah dobivaju sporove ali narod ne i kako se to zove sta je to ko odgovori dobiva kljuceve od grada Banja luke !!!?????

Aaaaaa

24.06.2018 21:27

Aaaaaa

24.06.2018 21:15

Tuzioci i sudije su u sprezi sa Vlasti pa tu nema potrebe vise ni raspravljati samo hapsiti a Davidovic je tezak milione maraka za obavljeni posao u sprezi sa kriminalnom gradjevinskom mafijom iAleksandar Cvijanovic ali njemu bi malo pa tuzi ZIBL i dobio plate i regres !! Ovo je dno dna !! Milan Vukelic se nije dao potkupiti i zato je izgubio glavu ! Banjluka zna od prvog dana ko su nalogodavci ubistva ali Zeljka Cvijanovic dobiva kljuc od grada Banjaluke !!! Dno dna ! Mafija nevidjena na ovim prostorima!! Cista mafija pa dokle ne moze dalje nema dalje bezakonje mora prestati ili da se svi kolektivno iselimo sa ovih prostora nema dalje

pa

24.06.2018 21:25

I aerodrom u mahovljanima je radila ta muljatorska kompanija subasic izgleda daa je taj subasic bio ovca preko koje su derali milione snsd ovci poslije je taj covjek nestao i vise ga niko ne spominje

Катастрофа

24.06.2018 21:31

Све честитке судији, који је донио ову пресуду, мада је блага. Како се човјек усудио? Нема овдје рјешења, путем избора. Све се ради арчењем новца, биједног народа у РС. Зар је Чедо Савић са 9000 КМ платио живот честитог Милана Вукелића? На изборима ће побиједити опет иста клика. Шта се ради, како се дијели новац члановима СНСД-а, нашим комшијама! Страхота, народе!

Dario

24.06.2018 21:33

Sve sto je ta sekta Snsd sa Milokradom uradila ovom narodu moze se opisati na sljedecei nacin;Pljacka,Bahacenje,nepotizam,Reketiranje,Mesetarenje,izdaja nacinalnih interesa ovog naroda,Ubistva,Ucjene,Mito i korupcija i sve ostale metode mafije,a to je dokaz da mafija ovde ima drzavu.

Oktobar

24.06.2018 21:47

Ovoga se treba sjetiti u Oktobru.

Ко ће се сјетити у октобру? Прњци и дроњци, немају ништа али, иду под Додин шатор, наједу се и напију, добију по 50 км и гласају за њих. Већ је то почело и, кажу, раскош у јелу и пићу. Апотеке могу да живе, само од продаје седатива. О, Боже, како су одвратни Додик и Жељка! Шта је с народом, шта, шта, шта... ?

Ко

24.06.2018 23:07

Narode pamet u glavu. Kazna mora biti na izborima. Ako se to nedaj Bože na desi onda smo izgubljeni svi. Lopovi i mafijaši sebe sigurno neće sudski goniti.

Deda

25.06.2018 06:48

Goran Kosovac

24.06.2018 22:10

Katastrofa šta se radi. Znam samo da su ovi iz SNSD do guše uvučeni u kriminal i to svi do jednog

Nije to ništa

24.06.2018 22:17

Nije to ništa kad ispliva istna Pravda za Davida , letjeće perje a letjeće i Željka Cvijanović, Banjaluka je na nogama sva bruji

Banja Luka je za SNSD i to je realnost! 70 % koji budu izasli na izbore ce glasati za SNSD!

kkk

25.06.2018 08:38

Ti si kkk zaslijepljen i zaglupljen Snsd om da i u pravu si Drvar , Glamoč , Petrovac, Mrkonjić glasa za Snsd i ako misliš da su to Banjalučani nisu ali i dosta Banjalučana jeste glasala za Snsd većina ali ovaj put sigurno neće ni jedan rođeni Banjalučanin neće glasati za Željku Cvijanovic ,

Re kkk

25.06.2018 22:21

nije ona sama

24.06.2018 22:58

U to vrijeme je jako puno stanova otišlo an doboš,mislim i vojne stanove da su dobili ljudi koji veze sa vojskom nisu imali,a kao fol se bore za vojnu imovinu,bore se oni za svoje dupe.

In

24.06.2018 23:46

I kazna samo 9000 km. a oduzimanje imovine . Ivo je bruka dno dna

Напријед

25.06.2018 00:26

Лопине срам вас било, али ви немате образа и не можете се зацрвењети.

Marko Ivić

25.06.2018 08:23

Na ovome se vidi kako je kriminalno klupko uvezano i da ide do samog vrha vlasti. A tu se i naziere odgovor zašto ubistvo Vukelića nikada nije razotkriveno

B.G

25.06.2018 08:38

I nije neki veliki poklon. S obzirom na bahatost SNSD-a, sve osim zgrade je malo. Ima i ona narodna: "Poklonu se u zube ne gleda." Ne sumnjam da će to Željka nadoknaditi svom svekru.

Pohlepa je teska bolest neizleciva. Mi obicni gradjani koji jedva sastavljamo kraj sa krajem zivimo bolje od njih. Zivotom Zeljke i ostalih dama nebi zivjela ni za koje milione. Oteto je prokleto nece se oni nauzivati u zivotu ni naspavati mirnog sna a sto je najgore ni njihova djeca jer su ih roditelji u to uvukli i od njih napravili debile. Oni su nasu djecu otjerali vani a svojima daju proklete milione.

Jeca

25.06.2018 09:56

Олга

25.06.2018 09:18

Овако ради цијели СНСД-е, и код њих је врло мало пошеног рада. Питам се само докле? Срамота!

racic

25.06.2018 09:26

Definitivno svi mi koji se ne slazemo sa sadasnjim stanjem stvari u Republici Srpskoj moramo izaci na sledece izbore i glasati po sopstvenoj savjesti. To je trenutno jedino rjesenje. Iako ima dosta onih koji se zalazu za bojkot izbora pravdajuci to pricom "Svi su oni isti" . Licno mislim da bojkotovanje izbora ide u korist samo vladajucoj strukturi zbog toga sto ce oni gradjani koji njih podrzavaju na izbore sigurno izaci. Ako zelimo promjene moramo nesto mijenjati. U ovakvom nazovi demokratskom sistemu mozemo mirnim putem pokusati promjeniti ljude koji upravljaju nasom zajednicom, nasom ekonomijom a samim tim i nasim zivotima. Glasanje na izborima bi trebalo biti obavezno za sve gradjane. Dolazi novo vrijeme. Ne treba nas biti strah da budemo hrabri.

gavran sa mitraljezom

25.06.2018 09:33

Nagrada za ucestvovanje u kriminalu je mjesto premijera i kandidatura za predsjednika. E moji srbi!

dalaBu

25.06.2018 09:36

Kakva je ovo kriminalna hobotnica ljudi moji. Pustili su pipke u sve sfere drustva.

Istrage forenzika

25.06.2018 09:42

Zato nema ni istrage oko ubistva Vukelica covjek podnese krivicnu prijavu u sestom mjeeecu a nak9n tri mj3seca bude ubijen bravo za tuzilastvo srpske i policiju bez komentara.....

Istina

25.06.2018 10:06

Nepotizam i kronizam su pravi nazivi za ovaj REŽiM u RS! SNSD mora da ode! Vratimo Srpsku narodu!

Suzana

25.06.2018 10:06

Lopovi su privatizovali RS,dijele,kradu i prodaju njenu imovinu kao svoju vlastitu,tome se mora stati u kraj,inače u RS više ništa neće ostati!

Doboj

25.06.2018 10:07

Kakvi kriminalci nam vode RS,prosto čovjek ne može da vjeruje,a predstavljaju se kao velike patriote i čuvari RS,a ovamo je sistematski i temeljno uništiše! U pamet se narode i 7.oktobra da bandu otjeramo sa narodne grbače!

Samo složno za Vukotu

Sinj

25.06.2018 10:44

Љубица

25.06.2018 10:32

Шта рећи и такви људи нам воде државу

1959

25.06.2018 13:01

Само тако настави, учитељице. Кажу да је свака власт дата од Бога. Чиме смо ми ово заслужили???

Ti to ozbiljno pitaš?! Samo upitaj komšije i samog sebe koliko je udaljena prva masovna grobnica...

Za 1959

25.06.2018 22:29

Pranje novca

25.06.2018 13:10

Pranje novca i utaja poreza su Dodikove PRIMARNE djelatnosti,a u tome ga zdušno pokriva okružno tužilaštvo sa Lepirom na čelu!

Jelena

25.06.2018 13:19

Strašno, šta se radi. U kakvoj mi državi živimo. Na vlasti kriminalci. Samo se pitam kome ostavljamo svoju djecu? U kom pravcu ovo ide, u jednu veliku propast.

Mk

25.06.2018 17:31

PRIVATNA DRŽAVA KRIMINALACA KOJI RADE ŠTA HOĆE JER IM JE NAROD I SAMO NAROD TAKO DOZVOLIO A RUKE PRLJAVE OD SVIH MOGUĆIH OBLIKA KRIMINALA NI NJIHOVA DJECA NEMOGU OPRATI A TAKVI U VELIKIM MUKAMA UMIRU I NA PSIHIJATRIJI ZAVRŠAVAJU JER PSIHA JE ČUDO KADA VAS POČNE PROGANJATI U SNOVIMA I ŽELIM IM LIJEP I LAGODAN ŽIVOT U NJIHOVIM VLASTITIM GO....MA

Nemanja

25.06.2018 23:00

Vise nego ocigledan kriminal. Na zalost nekaznjen. Da li taj covjek moze mirno spavati.

Jelena

27.06.2018 17:11

Čedo na robiju ćeš...ako te srce ne strefi od kletvi obicnog gladnog naroda.

Dijana

27.06.2018 17:13

Cvijanovići dobijaju stanove...bas kao u vrijeme komunizma .. samo sto je tada bilo svakome prema radu...a toga vise nema...sad je njihov moto udri po sirotinji

Milica

27.06.2018 17:14

E da je samo taj stan...gdje su stanovi u BG. NS . Primorju...crkni narode...glasaj za Zeljku.. .

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.