Milan Tomić - trener Zvezde do 2021. godine!

Crveno-beli zvanično proglasili novog šefa stručnog štaba.  ZVANIČNO: Milan Tomić je novi trener Crvene zvezde! Potpisao je trogodišnji ugovor.

  • Sport
  • Košarka


Crvena zvezda mts počela je stvaranje tima za sezonu 2018/19 od "glave"!

Šampion Srbije saopštio je u petak da je Milan Tomić postao novi trener crveno-belih i da je potpisao trogodišnji ugovor.

Tomić je rođen 1974, u košarci je 26 godina, a igračku i dosadašnju trenersku karijeru vezao je za Olimpijakos, u kojem je izgradio ime kao košarkaš, pa kao član stručnog štaba, što je bio do ovog leta.

Iako je i prošle godine postojala obostrana želja da Tomić u Zvezdi započne samostalnu trenersku karijeru, obe strane su u tome uspele godinu kasnije.

"KK Crvena zvezda mts izražava veliko zadovoljstvo što je uspela da angažuje ambicioznog trenera, koji je tokom prošlog i ovog leta tokom pregovora sa našim klubom pokazao veliko poštovanje prema Crvenoj zvezdi, identične ideje i ambicije koje se poklapaju sa klupskim, ali i želju i ličnu ambiciju da postane prvi trener KK Crvena zvezda", saopštio je klub.

Tomić će biti predstavljen javnosti kao trener Zvezde u subotu u podne.

Najavili smo prvi još 21. juna da je želja, sada je i zvanično - nekadašnji košarkaš Radničkog i Olimpijakosa, dugogodišnji član stručnog štaba i trener kluba iz Pireja, Milan Tomić, novi je trener Crvene zvezde! 

Klub sa Malog Kalemegdana je zvanično objavio da je Tomić potpisao trogodišnji ugovor.

"KK Crvena zvezda mts izražava veliko zadovoljstvo što je uspela da angažuje ambicioznog trenera, koji je tokom prošlog i ovog leta, tokom pregovora sa našim klubom pokazao veliko poštovanje prema Crvenoj zvezdi, identične ideje i ambicije koje se poklapaju sa klupskim, ali i želju i ličnu ambiciju da postane prvi trener KK Crvena zvezda mts", istakla je Zvezda na svom zvaničnom sajtu.

Tomić je rođen 23. jula 1974. godine u Beogradu, a na mesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde dolazi nakon bogate 26-godišnje karijere koju je imao kao igrač i trener u Olimpijakosu iz Pireja. Tomić je svoje košarkaško ime izgradio u Grčkoj, a sa crveno-belima iz Pireja kao igrač i trener, osvojio je tri titule prvaka Evrope, tri nacionalna šampionata i dva kupa Grčke.

Sada će imati priliku da radi kao prvi trener i to na čelu Crvene zvezde.

Novi trener Zvezde je u Olimpijakosu, u stručnom štabu višestrukog prvaka Evrope, obavljao sve važne operativne poslove: tim menadžera, pomoćnika trenera, generalnog menadžera, kao i prvog trenera Olimpijakosa u dva navrata.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.