Tornado uništio sve pred sobom

Nekoliko tornada bukvalno je protutnjalo američkom državom Ajova, uništavajući sve pred sobom.  Povrijeđeno je najmanje 17 osoba.

  • Vijesti
  • Svijet


Na društvenim režama i Jutjubu pojavio se pregršt zastrašujućih snimaka tornada, koji su pogodili gradove Maršaltaun, Pelu i Bondurant. U Maršaltaunu je povrijeđeno 10 osoba, a sedmoro u Peluu.Najgore je bilo u Maršaltaunu, gradu sa 27.000 stanovnika, gdJe su tornada čupala krovove sa zgrada i srušila kupolu zgrade suda. Oštećena je i lokalna bolnica, prenosi Index.hr.Jedna stanovnica kazala je za lokalne medije da je bila u tržnom centru u centru grada sa suprugom i dvomjesečnom bebom kada su čuli uzbunu za tornado. 

Sakrili su se u podrum zgrade i čuli "glasno pucanje zidova od eksplozije" dok je tornado prolazio. Prodavnica u kojoj su bili je uništena. "Tornado je prošao i preživjeli smo. Srećna sam", Kazala je ona.Meteorolozi su izjavili da su se tornada odjednom formirala i iznenadila ih. "Ujutro nije izgledalo kao da su moguća ogromna tornada. U najgorem slučaju smo očekivali oluju s gradom", rekao je Aleks Kral iz Državnog meteorološkog zavoda SAD-a.(Agencije)

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.