Uskoro saradnja SDS - FIDES

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica drugog dana boravka u mađarskoj prestonici Budimpešti sastao se sa potpredsjednicom vladajuće stranke FIDES Katalin Novak koja je i državni sekretar za omladinu i porodicu u Vladi Mađarske i dogovorio saradnju SDS-a i FIDES-a.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


„Nama je značajno da sarađujemo i da tražimo prijatelje koji baštine identične vrijednosti i koji odlučno i hrabro znaju da vode svoju zemlju i svoj narod, a upravo je gospodin Orban jedan od tih ljudi kao i jedan od vodećih političara u Evropskoj uniji“, istakao je nakon sastanka Govedarica novinarima.

On je istakao da se raduje što su odnosi Mađarske i Srbije odlični zahvaljujući predsjedniku Vučiću i premijeru Orbanu i ocijenio da su oni na visokom nivou i na jednom istorijskom maksimumu.„To mnogo znači našoj Republici Srpskoj, i predstavlja određenu garanciju za mir i stabilnost ali i za ekonomski razvoj koji je itekako bitan, jer su nam potrebni prijatelji koji su spremni da pokrenu investicije i otvore nova radna mjesta kako bi narod mogao da živi u Srpskoj, da radi, stvara i gradi porodice stvarajući Srpsku“, naglasio je Govedarica.

On je najavio da će SDS uspostaviti ozbiljnu međupartijsku saradnju sa FIDES-om.

„Saradnju sa FIDES-om definisaćemo memorandumom o saradnji u narednom periodu, što ćemo ozvaničiti potpisom sa predsjednikom FIDES-a Viktorom Orbanom“, najavio je Govedarica.Govedarica je podsjetio da Mađarska uspješno vodi demografsku politiku, i da su u poslednjih devet godina napravili značajne iskorake sa ozbiljnom mjerama koje su rezultirale tako što je spriječen odliv stanovništva i naglasio da to treba da bude primjer Republici Srpskoj.

„Želim da ova saznanja i primjere iskoristim i kao budući predsjednik radiću na tome i to će biti jedan od osnovnih zadataka“, rekao je Govedarica.

On se zahvalio premijeru Orbanu i Novakovoj što su dopustili da na jednom visokom društvenom nivou otvori raspravu koja će prema njegovim riječima biti na dobrobit građana Srpske.

Državna sekretarka za porodicu i omladinu Vlade Mađarske Katalin Novak istakla je da su Mađarska i vodeća partija FIDES veliki prijatelji srpskog naroda i da su voljni da sva iskustva prenesu i da pomognu put Republike Srpske i BiH prema evropskoj budućnosti.Novakova koja je potpredsjednica FIDESa ocijenila je današnji sastanak sa Govedaricom kao veoma zanimljiv i koristan i dodala da su se zajedno usaglasili da FIDES i SDS imaju slične programe na raznim pitanjima migracije, demografije, i da su odlučni smo za čvrstu saradnju u budućnosti.

„Republika Srpska se suočava sa velikom problemom nataliteta i demografije, ali i problemi sa prezaduženošću, kao i ilegalnom migracijom koja je opasnost za čitav region i mi ćemo pomoći u svim ovim poljima“, kazala je Novakova.

Ona je podsjetila da je Mađarska već 14 godina članica EU a da FIDES kao politička organizacija postoji radi 30 godina.

„Devet godina činimo vlast i u ovoj godini osvoji smo treći mandat sa dvotrećinskom većinom što znači da narod slaže sa politikom koje vodimo i imamo velika iskustva sa svim problemima o kojima smo razgovarali a koje smo uspješno riješili“, rekla je Novakova.

Ona je istakla da je cilj politike FIDES-a da ojača zemlju, a budućnost vidi u tome da se rađaju djeca i proširuju mađarske porodice, ali i da se hrišćanske vrijednosti sačuvaju.

SDS

KOMENTARI24
POŠALJITE PORUKU

Nas Vukota

20.07.2018 12:58

Ajde predsednice. Znas sta madjarice cijene. Odradi to pa da nam bude malo bolje. Vidis da nema ko drugi.

Ovaj kao da se kandidovao za gradonačelnika Novog Sada! Stalno je u Vojvodini, sad malo da sa Mađarima ispregovara! Vuku ga dani iz mladosti....

Re

20.07.2018 14:38

Сад кад хоћеш неку клетву на некога "Да бог да да ти Додик долазио у кућу"...!?

ŽIKA Ž

20.07.2018 14:54

Moj Vukota, vrlo dobro znas koga predsjednik Vucic podrava. Samo Predsjednika Dodika i nikoga vise!

kkk

20.07.2018 15:07

Madjarska je sa Orbanom na celu napravila ekonomski bum,bravo Vukota,tako se radi,nije sramota uciti od trenutno najboljih u Evropi,sramota je umisliti da znas ne pitati i ne konuslotvati se sa drugima pa svoju zemlju,nasu Republiku Srpsku koju smo krvlju stvorili napraviti da smo duzni i Bogu i narodu.Da smo bijeda od koje nem vece u Evropi.Podrska za Vukotu!

Bravo

20.07.2018 15:32

SAMY

20.07.2018 12:59

Ako niste znali šta će ovu opoziciju izvući iz žabokrečine to je ova Madjarska stranka. Ni jednog trenutka nisu rekli da se bore protiv sistema, nego će oni kad dodju na vlas raditi poštenije. Bićemo bolji majke mi. A MMF ostaje, zaduživanje takođe,evropske integracije takodje,guljenje kože narodu takodje, baš kao i ovi do sad.

Pa ti onda zato VELIŠ NEKA OVI GULE I DOKRAJČE!!!Pa daj ne širi pesimizam,i onako je sve crno!!!!Zar nije bolje promjeniti ove,pa mjenjati i te sto dodju ako ne rade kako treba!!!Valjda treba ustati i boriti se ,ne čekati totalnu propast!

re

20.07.2018 13:06

Pasivan smo narod, jednom kad sds dodje na vlast trebati ce nam 20 godina da shvatimo da nije to to

decko

20.07.2018 13:22

Vjeruj druže da ti je svejedno ko je od njih na vlasti, jel ti stvarno vjerujes u neke promjene. Ako si mlađi od 25 godina razumijem te a ako si stariji a pišeš ovo onda si veoma naivan,a sto se optimizma tiče,optimisti su obično nerealni ljudi.

SAMY

20.07.2018 13:33

Говедарици су врата свуда отворена јер нема мрља и афера, док Миле има рампу свуда. Може још кратко код Вучића али и он га лагано откантава

Браво

20.07.2018 13:36

Pa Dodik da malo manje krade odpuhao bi opet Szp..Ne vidim sta su ponudili konkretno za promjene..jedina utjeha i nada da ce bar malo manje krasti od aktuelne vlasti..

NN

20.07.2018 13:51

Oduvaće ih opet ne brini.

SAMY

20.07.2018 14:23

decko

20.07.2018 13:00

Ako ce saradjivati sa ovim fasistima, izaci cu na izbore da precrtam i ponistim svoj glasacki listic! Ne treba mene niko predstavljati, pogotovo ne oni koji saradjuju sa ljudima kojima se glasa za uvodjenje sankcija u eu! hvala g. Predsjednice

Pa jes bolje je zaokruzi one sto su potpisali mapu Nato,što su ,dali Brčko,lažno pričali o Referendumu a onda ga sramno poništili!!!Oni će i ovu priču o Srebrenici ismijati i izmanipulisati ,pa ćemo ostati još gore posramljeni!!!!Naravno treba Vukotu dobro posmatrati šta radi i biti kritičan,al od dva zla treba izabrati manje!!!!Zar da nam predsjednik bude žena-prevodilac koja je radila za strane trupe !!!!Čini se da je i Kolinda nešto slično radila!!!!!

re

20.07.2018 13:17

Ono sto je potpisano -ne mozes "pljunuti pa lizati"! Prosla baba sa kolacima! Previse smo mali da bi se "tjerali uzvodno".Treba izabrati od dva zla manje... ne znam jos cu razmisliti do oktobra... da je svako bolji od Dodika... to jest!

decko

20.07.2018 13:36

Е мој дечко, шта лупаш. Какви фашисти ти се привиђају. Миле је ишао и причао са ФПО Аустрија, то је фашистичка странка. Ово је патриотска странка која је издигла Мађарску, избацила ММФ и остале паразите које је Миле овдјњ накотио

За дечко

20.07.2018 13:38

trtmrt

20.07.2018 13:01

ovo je dobra vijest a ne gluparije iz Bh/RS

Pravda

20.07.2018 13:03

Bravo gosp. Vukota, predsjednice Republike Srpske. Tako se grade prijateljski odnosi, i da se ugledamo u naprednu zemlju Madjarsku.

Bravo,zaslužio si sendvič.

SAMY

20.07.2018 13:35

Murija

20.07.2018 13:20

A nas glavati Rudonja nigde I niko nece da ga vidi preko granice samo AV.

Oš ban dati da zagrizemo sendvič pa da ti povjerujemo

re

20.07.2018 14:10

Dezerter

20.07.2018 14:11

Predsjedniče, Munira i Čavić ti stavili na spisak 22000 boraca na sramni spisak osumničenih za genocid u Srebrenici. Šta radiš po tom pitanju. Sram da vas bude.

Đorđe

20.07.2018 14:18

Vukota, u Mađarskoj je diktatura Orbana veom strašna. Ako će nam Mađarska, sadašnja Mađarska, biti uzor i podrška. Putuj Evropo ... Ja ne znam više kuda bih, gdje bih... Nemojte odgovor istrjerao je MMF i slično znam, ali: Jesi to u pravu. Ali ima drugih MMF-ova. Recimo samo Mađarka uvozi oko 70% mlijeka, a najviše iz Holandije. Nekada bila najjača po stočarstvu i poljoprivredi u opšte. Recimo, vrati ti sve kredite "Bankarskom Ološu", to je dobro. A od sitne MiloKradove plate moraš ići kupovati otpad u marketima, ozračen kažu. Nije sve kako izgleda,

Neso Republika Srpska

20.07.2018 14:20

Svi idu u madjarsku i tamo svi po nešto dobiju,članovi dos-a,generali vojske srbije,a možda i zbog vajkrema idu!

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.