Vatreni obračun u centru Zagreba

Više hitaca iz vatrenog oružja, najmanje jedan ranjeni muškarac, jedan uhapšeni i cjelonoćna potraga za jednim automobilom i njegovim vozačem, epilog je drame koja se odvijala u petak u 20:40 sati na Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

  • Vijesti
  • Region


Prema pisanju Jutarnjeg lista riječ je o obračunu romskih porodica Osmanović i Ahirović, koji je i prošle srijede eskalirao rafalima.

Prema prvim neslužbenim informacijama, pucano je iz jednog automobila u drugi, u kojemu je najmanje jedan muškarac ranjen.

Propucani automobil potom se suludom vožnjom probio do Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj ulici, gdje je ranjeni muškarac došao po pomoć.

Ubrzo se oko bolnice okupio veći broj Roma, kojima policajci nisu dozvolili ulazak u zgradu. Takođe neslužbeno, jedan je muškarac dobrovoljno došao u policijsku stanicu na Trnju, a za drugim se tragalo.

Zahirovići i Osmanovići zaratili su navodno oko novčanog duga, a sukob je eskalirao u srijedu, 12. septembra u Porečkoj ulici, ispred Osnovne škole Vukomerec, nekoliko minuta prije 19 sati, neposredno prije izlaska školaraca s nastave.

(Jutarnji list)

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.