Anarhisti udarili na Zejtinlik

Grupa grčkih anarhista noćas je pokušala da uđe na srpsko vojničko groblje na Zejtinliku gdje se danas održava centralni komemorativni skup povodom velikog jubileja, 100-godišnjice proboja solunskog fronta.

  • Vijesti
  • Region


Ispred ulaza, sa lijeve i desne strane crvenim sprejom ispisali su na grčkom: "Ne ratujemo za državu i boga" i "Ne treba ratovati za bilo koga".

Anarhisti su sprečeni da uđu u groblje, ali ne i da razbacaju letke i ižvrljaju prostor oko kapije, rekao je čuvar groblja Predrag Nedeljković, naslednik čika Ðorđa Mihailovića koji i danas u 91 godini na kapiji Zejtinlika dočekuje brojne posjetioce tog značajnog skupa.

Nedeljković je rekao za Tanjug da je o incidentu obaviješten Konzulat Srbije u Solunu koji će preduzeti potrebne korake.

(Tanjug)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Re

29.09.2018 12:00

U pravu su !!! Za ideale ginu budale . Budale sahrane ili žive samo da bi živjeli a pametni se dočepaju vlasti .

ti si jedan veliki komad budale.

Za Re

29.09.2018 23:17

A sta bi rekao za ove sprej-strucnjake, ako uzmes u obzir da su to mahom nesazreli isprani mozgovi. Koji su njihovi ideali?

eh Re

30.09.2018 08:49

Skrnavljenje mrtvih...

29.09.2018 14:08

Bez obzira na lične ideale, ovo je groblje junačko i istirijsko. Ko ima pravo upasti i skrnaviti grobove, uznemiravati vrijeđati upokojene duše, rugati se idealima za koje su poginuli?... Ovdje su sahranjeni srpski Mučenici, zaslužili su da im bar u miru kosti počivaju... Ostali i razni organizivani se ne moraju njima klanjati, ali nije civilizacijski skrnaviti i ismijavati,.., bez obzira na njihove ideologije, jer je u životu sve ionako relativno...

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.