Vlada najavila sljedeći korak

U narednih sedam do 10 dana biće održane konsultacije sa narodnim poslanicima i procijenjeno da li će započeti postupak u Skupštini za ustavne promjene ili će biti raspisani parlamentarni izbori, izjavila je makedonska ministarka odbrane Radmila Šekerinska.

  • Vijesti
  • Region


Prema njenim riječima, to pitanje je veće od interesa svih političkih stranaka, a zakonodavci će ispred sebe imati jasan izbor, prenosi portal PlusInfo.

"S jedne strane, EU i NATO, a s druge strane, izolacija i nesigurnost. Očekujemo da prihvatimo referendumsku poruku. Inače, preostali alat su vanredni parlamentarni izbori. Drugu priliku Makedonija neće imati. Do sada niko nije pronašao alternativu članstvu u EU i NATO", rekla je Šekerinska.

Makedonska ministarka odbrane Radmila Šekerinska izjavila je da poslanici Sobranja imaju jasan izbor -izolacija zemlje ili NATO i evropska budućnost.

Ministarka Radmila Šekerinska je izjavila da je 600.000 građana na referendumu glasalo „za“, što je kako je navela, više glasova nego što je bilo koja politička partija ili koalicija dobila na izborima od 1994. godine do danas.

“Poslanici u parlamentu imaju jasan izbor - izolacija zemlje ili NATO i evropska budućnost. Niko nam nije ponudio alternativu za NATO i EU i ne smijemo se igrati našom budućnošću“, poručila je Šekerinska.

Bujar Osmani, vicepremijer za evropska pitanja u makedonskoj vladi, izjavio je da članstvo u NATO-u za Makedoniju znači mir i stabilnost u narednih sto godina, kao i ekonomski rast i priliv stranih investicija.

„U suprotnom, čeka nas bezbjednosna, politička i ekonomska neizvjesnost“, rekao je Osmani.

Izvor: Agencije

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

sledeći de piše bez j

02.10.2018 08:58

Sledeći se piše sledeći a ne slJedeći!

Robin

02.10.2018 16:24

Trebaju sve bivse republike jugoslavije da udju u NATO pogotovo BiH i Makedonija te rebublike su trenutno nestabilne i radi trajnog ira i stabilnosti sto prije uci u nato

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.