Video: Nurmagomedov isprebijao Mekgregora!

Pa izazvao opštu tuču! Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov istukao je Konora Mekgregora i odbranio naslov prvaka sveta u lakoj kategoriji na UFC229.  Spektakl - Nurmagomedov prebio Mekgregora, uz kragnu za kraj! Posle meča nastao je pravi metež. . .

  • Sport
  • Ostali sportovi


Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov odbranio je UFC titulu u lakoj kategoriji! 

Učinio je to tako što je pobedio Konora Mekgregora tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. U jednom trenutku odnos značajnih udaraca bio je neverovatnih 57:3! To vam samo govori kakav je bio odnos snaga.

Rus je dominirao tokom prve dve runde. U trećoj je malo uhvatio predah, a onda u četvrtoj uhvatio Mekgregora u "kragnu" i tako naterao na predaju irskog borca za odbranu titule. 

Čim je borba završena Nurmagomedov je skočio iz kaveza i krenuo da se fizički obračunava sa Mekgregorovim sparing partnerom, a onda je nastao totalni metež u kom niko ozbiljnije nije povređen. Bilo je tu svega i svačega, ali se smirilo posle nekoliko minuta...

Borba koja je najavljena kao jedna od najznačajnijih u UFC istoriji bila je kvalitetna, ali je Nurmagomedov opravdao ulogu favorita, dok Mekgregor posle pauze od dve godine nije mogao da parira trenutno boljem od sebe.

Nurmagomedovu je ovo 27. pobeda, nema nijedan poraz. Pre meča je rekao da neće biti rukovanja sa Mekgregorom, a onda mu je pokazao u ringu ko je glavni. Pa se sve nastavilo i posle sjajne kragne Rusa. Navijači su dobili šta su očekivali...Nurmagomedov ostaje neporaženi šampion, ali je svoju pobedu upropastio glupim ispadom po završetku borbe kada je utrčao i potukao se sa publikom.

Borba koja je najavljena kao jedna od najznačajnijih u UFC istoriji bila je kvalitetna, ali je Nurmagomedov opravdao ulogu favorita, dok Mekgregor posle pauze od dve godine nije mogao da parira trenutno boljem od sebe.

U prvoj rundi je Nurmagomedov delovao kao piton koji davi svoju žrtvu pošto su obojica provela nekoliko minuta u poziciji koja je više odgovarala stilu borbe Rusa. 

Daleko bolji na parteru, Nurmagomedov je tražio poziciju u kojoj će moći da matira Irca.Tu poziciju je pronašao u drugoj rundi koja je počela munjevitim zamahom Mekgregora u pokušaju da iznenadi protivnika. 

Habib se izmakao od levice i odmah uleteo u kontakt, ugrabio priliku i oborio na zemlju Mekgregora. Od tog trenutka do kraja runde isprebijao je Irca razmenom udaraca levom i desnom rukom dok je Mekgregor bio dole zaklonjenog lica.

Konor je u treću rundu ušao s pokušajem da desnom drži protivnika na distanci i brzim napadom levicom stvori prednost. Obojica su bili istrošeni, a Nurmagomedov je pokušavao da poremeti ritam Mekgregora tako što mu je izmicao desnu ruku i napadao ga svojom levom. 

Nijedan nije uspeo da do kraja trećeg petominutnog perioda stvori ozbiljnu prednost i više su je iskoristili da se odmore za odlučujuću rundu. U njoj je bolji bio Nurmagomedov, uhvatio je i stegao Mekgregora oko vrata i Irac je morao da preda. 

Rusu je ovo 27. pobeda, nema nijedan poraz. Pre meča je rekao da neće biti rukovanja sa Mekgregorom, ali je otišao i dalje od toga. 

Odmah po završetku borbe preskočio je ogradu i počeo da se tuče sa nekim iz publike, nastala je opšta tuča i moralo je da reaguje obezbeđenje. U oktagonu su se potom našle i pristalice pobednika pa je i Mekgregor morao da se brani, a stvar se smirila tek posle nekoliko minuta.

Izvor: B92/mozzartsport

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.