Nurmagomedov: Hoću u zatvor, vratite mi pojas!

Prvi čovek UFC-a uskratio je 2. 000. 000 dolara bonusa ruskom borcu i oduzeo mu pojas, a nakon što su njegovi ortaci uhapšeni zbog napada na Mekgregora, neprikosnoveni vladar ringa rekao je da pristaje da ode iza rešetaka, ali. . .

  • Sport
  • Ostali sportovi


Predsednik UFC, Dejna Vajt, oduzeo je šampionski pojas ruskom borcu Habibu Nurmagomedovu i pritom mu uskratio bonus od dva miliona dolara zbog masovne tuče koju je neprikosnoveni vladar oktagona izazvao u besu odmah nakon što je naterao Konora Mekgregora na predaju u nedelju ujutru u Las Vegasu.

Isprovociran uvredama koje su "Ozloglašeni" Irac i njegov džijudžicu trener Dilon Denis ređali u vatrenoj najavi "borbe decenije", Nurmagedov je u naletu adrenalina preskočio ogradu oktagona i uleteo u prve redove publike, odakle je Denis i tokom samog meča dobacivao ruskom borcu.

Usledila je masovna tuča van ringa, ali i u njemu, jer se ispostavilo da je par sekundi kasnije i Mekgregor udario pesnicom jednog od članova Nurmagedovovog tima i tako isprovocirao njegove sparing partnere, Zubairu Tuhogova i Islama Mahačeva da utrče iz publike u oktagon i napadnu nekadašnjeg apsolutnog šampiona.

Bez da je mogao da vidi Tuhogova, Mekgregor je dobio još nekoliko krošea, samo par minuta nakon što je u nepune četiri runde sa braniocem titule prošao prilično loše i izdržao nebrojeno udaraca, a onda predao suočen sa "kragnom" oko vrata.

Tuhogov i Mahačev uhapšeni su i protiv njih će policija Las Vegasa podignuti optužnice, ali je neizvesno da li će goniti i samog Nurmagedova, koji ne samo da je prekršio zakon izazivanjem nemira van ringa već i stroga etička pravila postavljena pred profi borce.

Vajt je uveliko najavio da se Tuhogov i Mahačev, dok je on na čelu UFC, nikada više neće takmičiti na teritoriji SAD, dok će postupci jednog od najpopularnijih boraca današnjice svakako biti posmatrani drugačije - bez obzira na to što je baš Habib označen kao glavni inicijator nereda o kojima se i dalje govori širom planete.

Ali, šta je tačno isprovociralo 30-godišnjeg Dagestanca islamsle veroispovesti da se posle pobede nad Mekgregorom, na koju je dugo čekao, odmah okrene njegovom partneru Denisu - čoveku koji nije profesionalni borac?

Mekgregor i Denis prešli su granicu u prozivkama uoči meča, provocirali Nurmagedova da nazdravi sa rivalom iz Irske uz čašicu viskija koji se destiluje upravo u Mekgregorovoj manufakturi i koji "Notorious" želi globalno da promoviše. Naravno da su obojica znala da je Nurmagedov musliman i da ne pije alkohol, a kada su bili odbijeni - poručili su mu da je "nazadan".

To nije bilo sve, jer je Mekgregor u uvrede uključio i Habibovog oca, nazvavši ga "staromodnom kukavicom", a potom su usledile šale na račun islamske veroispovesti i ruralnog dela Dagestanske Republike gde je Nurmagomedov rođen.

Mekgregor nije propustio priliku da uvredi Alija Abdelazia, menadžera koji vodi brigu o karijeri Nurmagomedova, nazvavši ga "bednim terorističkim pacovom".

"Znam da ovo nije bila moja pozitivna strana, ali sam ljudsko biće. Mada, ne razumem kako ljudi mogu da govore tako o meni samo zato što sam preskočio ring? Vređao je moju religiju, moju zemlju, moj narod, mog oca... A, kada su došli u Bruklin i razbijali prozore na mom autobusu, kada su umalo ubili nekoliko ljudi, ćutali ste? Šta je sa tim sra*em?", pričao je Nurmagedov na "press" konferenciji u trenutku dok je Mekgregor tvitovao o tome kako želi revanš.

Pre toga, tokom razgovora sa Vajtom, Rus je rekao da neće imati ništa protiv da i on bude uhapšen i kaženjen za incidente, ali da želi svoj pojas nazad i da pobeda u ringu nema nikakve veze sa događajima koji su usledili.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Joja

09.10.2018 23:05

steta za njega ,covek posten naseo na proracunate provokacije bagre

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.