''Situacija loša, želimo istinu''

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je razgovarao sa zvaničnicima u Saudijskoj Arabiji na najvišem nivou o nestanku saudijskog novinara Džamala Kašogija.

  • Vijesti
  • Svijet


On je istakao i da želi da SAD otkriju istinu s tim u vezi.

"Situacija je loša", rekao je Tramp novinarima, dodavši da bi želeo da u Belu kuću pozove Kašogijevu verenicu, prenosi Rojters.

Kašogi (59) je nestao pre nedelju dana, nakon što je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu kako bi dobio dokumenta potrebna za sklapanje braka sa turskom verenicom.

Turski zvaničnici strahuju da je on ubijen u kompleksu konzulata, dok saudijski zvaničnici navode da je napustio zgradu nepovređen, ali nisu pružili dokaze da je on ikada izašao iz zgrade.

Kašogi je napustio Saudijsku Arabiju prošle godine pošto je kritikovao saudijsku politiku u Jemenu i pritisak koji se vrši na kritičare vlasti.

Turski mediji su danas objavili fotografije navodnog 15-članog saudijskog "tima za ubistvo" i video-snimak o sumnjivom kretanju u saudijskom konzulatu u Istanbulu nakon nestanka saudijskog novinara.

Saudijska Arabija nije regovala na objavljivanje slika - iako one ne pružaju definitivan dokaz o Kašogijevoj sudbini - koje su objavljene na turskim televizijama i širom sveta, preneo je AP.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

MJ

11.10.2018 14:40

Nije strašno, čim preti prstom leve ruke

komentar

Pametan

11.10.2018 22:32

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.